Invasie van ballet op tv: Bunheads en Breaking Pointe

Foto via ABC

In Amerika zijn er onlangs twee nieuwe televisieseries gestart die over dans gaan: Bunheads en Breaking Pointe. Ik heb er nog niets van gezien, maar als het weer de komende dagen niet opknapt, ga ik heel snel een lading afleveringen downloaden om de zomer door te komen. De twee series kort samengevat:

Bunheads
Een comedy-drama van de makers van Gillmore Girls (dat is alvast een goed begin). In de hoofdrol Sutton Foster, een musicalster met twee Tony Awards op haar naam (plusje erbij). Ze speelt een oud-ballerina die in Las Vegas is beland en als showgirl werkt. In een opwelling trouwt ze met een man die ze amper kent. Samen met haar kersverse echtgenoot verhuist ze naar een rustig stadje. Daar gaat ze lesgeven op de balletschool van haar schoonmoeder: the Paradise Dance Academy. Het duurt even voordat ze zich kan aanpassen aan het burgerlijke leven in het kleine stadje. (mwah…).

De verhaallijn klinkt niet heel spannend, maar er schijnen veel goede balletscènes in Bunheads voor te komen, dus daarom ga ik de serie toch eens proberen. De serie wordt (nog?) niet uitgezonden in Nederland, maar is vast wel ergens te downloaden. Check de trailer voor een voorproefje:


Breaking Pointe
Een reality-show (CW) waar we een kijkje achter de schermen krijgen bij Ballet West, een dansgezelschap uit Salt Lake City. De makers van programma’s als Big Brother, Top Gear, Dancing with the Stars zijn bij de productie betrokken (mooi lijstje namen). We volgen 7 dansers tijdens hun trainingen en shows, maar ook in hun leven naast het podium. CW belooft ons behalve mooi ballet ook glamour, jaloezie, competitie, blessures, pijn… en ‘ the drama that bleeds into the dancers’ private lives’. (yes!)

Het eerste seizoen bestaat uit 6 afleveringen, die in Amerika allemaal al zijn uitgezonden, dus dat wordt binnenkort een avondje Breaking Pointe-marathon voor mij. Hier ook weer een voorproefje:

Heb jij één van de series al gezien? Zo ja, wat vond je ervan? Laat het me weten!

 

Lees ook:Emmys gieten beste tv-series in dans act
Lees ook:Realityserie ‘Bloed, zweet en blaren’ over het nationale ballet
Lees ook:De sprookjes van Balanchine
Lees ook:Tap Factory: tapdans, acrobatiek, percussie en humor in één show
Lees ook:Ben jij ‘Team Min Hee’?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>