Première theatertour So You Think You Can Dance gecanceld

sytycd theatertour premiereEen volle zaal in spanning. Persfotografen met de camera’s in de aanslag. De fans wachten zenuwachtig tot de lichten doven, maar dat gebeurt maar niet. En dan stappen Albert Verlinde en Jan Kooijman het toneel op.  Met slecht nieuws: de première van de SYTYCD theatertour gaat niet door… Winnaar Danny  is ernstig ziek.

“Dit is geen grapje, ik heb slecht nieuws…” begint Albert Verlinde. De winnaar van So You Think You Can Dance 2013, Danny Boom, blijkt een geperforeerde blinde darm te hebben. Hoewel hij zelf het liefst gewoon was doorgegaan, mocht hij van de dokters echt niet dansen, omdat het te gevaarlijk zou zijn. Op het allerlaatste moment moest hij afhaken. En omdat Danny een prominente rol in de show speelt, moet de hele première worden afgeblazen.

Jan Kooijman legt het uit aan de teleurgestelde fans: “Ik heb Danny na de finale goed leren kennen. Hij is het prototype danser: hij houdt nooit op. Hij is gewend om bij pijn gewoon door te gaan. Maar het werd te erg en het was te riskant. In het ergste geval had die blinde darm kunnen exploderen, en dan zou hij binnen een uur dood kunnen gaan.”

Achteraf spreekt Dansen.blog.nl nog even apart met Jan Kooijman. “Ik wist al een tijdje dat hij pijn in zijn buik had,” zegt Jan. “Maar ik wist niet dat het zo ernstig was. Hij zelf ook niet. Ik hoorde pas een half uurtje voor het begin van de première dat de show niet door zou gaan. De andere dansers waren heel begripvol: de groep is heel close geworden de afgelopen tijd.”

Morgen gaat de voorstelling wel gewoon door, maar dan zonder Danny. Met het publiek van de premièrevoorstelling wordt contact opgenomen, zodat ze de show op een ander moment kunnen bekijken. Overigens kregen de toeschouwers vanavond toch nog een voorproefje van een kwartier voorgeschoteld. Lees hier een korte recensie.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:SYTYCD-winnaar Danny krijgt contract bij Scapino Ballet
Lees ook:Winnaar SYTYCD Danny Boom weer in ziekenhuis
Lees ook:SYTYCD-winnaar Danny Boom danst op TWOOLS 16
Lees ook:Show afgelast, maar toch een staande ovatie
Lees ook:Winnaar SYTYCD 2013 danst mee in Tap Factory

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>