Moderne buikdans

Dat je op Youtube leuke filmpjes kan bekijken, wisten we al. Nu heb ik iets nieuws ontdekt, op google kan je óók leuke filmpjes bekijken! Zo vond ik per toeval een buikdanspromofilmpje van Bellyqueen. Erg mooi filmpje waarin je goed kan zien wat er allemaal mogelijk is met buikdans. Ik dacht zelfs moderne invloeden in de dansen te ontdekken. Toen ik hun website informeerde, las ik dat ze inderdaad verschillende stijlen met buikdans mixen, zoals popping, hip-hop, modern, jazz, ballet, gypsy, flamenco, chinees en afro-haïtisch. Deze mix zorgt voor zulke verschillende buikdansen wat ik nog nooit zo eerder heb gezien! Mooi!

Maar Bellyqueen is dan ook een professioneel danstheater, gevestigd in New York. De koninginnen van Bellyqueen hebben ook vaak optredens. Ze toeren regelmatig door de VS, Europa, Canada, Azië en hebben verscheidene optredens op televisie gehad. Ook hebben ze een instructie DVD ‘Bellydance Jam’ op de markt gebracht. De oprichters van Bellyqueen hopen dat buikdans een universele gewaardeerde kunstvorm is, waar publiek van allerlei achtergronden van kunnen genieten.

Op de website van Bellyqueen staan nog twee andere promofilmpjes van de voorgaande jaren en die zijn net zo mooi als het filmpje op google. Naast optreden, geven de danseressen ook lessen door heel de wereld. Helaas niet in Nederland, anders stond ik natuurlijk allang te springen voor de deur waar ze les gaan geven!

Voor het filmpje op google, klik:

http://video.google.com/videoplay?docid=8196749249677852682

Meer informatie over Bellyqueen: www.bellyqueen.com

Foto: Bellyqueen

Lees ook:Obsessie voor zouk
Lees ook:Mission Salsa
Lees ook:Buikdans is geen buikdans
Lees ook:Edelsmeedkunst als dans
Lees ook:Afrikaanse show wint zoukcompetitie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>