Afrikaanse dans voor altaar Antoniuskathedraal

Dat is weer eens wat anders dan de Avé Maria die normaalgesproken uit de Antoniuskathedraal van Breda klinkt. Afgelopen maandag klonk er Afrikaans getrommel uit de kathedraal en was het altaar het decor voor Afrikaanse dans. De parochie Breda Centrum hield er namelijk een Afrikadag om geld in te zamelen voor het project van pater Piet van Hulten.

Pater van Hulten bezocht vorig jaar pater van Prinsenbeek, die al 40 jaar in Malawi zit om de bevolking op allerlei manieren te helpen. Pater van Prinsenbeek is momenteel actief in een gevangenis in Lilongwe. Hij wil 1800 veroordeelden lesgeven om ze een nuttige dagbesteding te geven. Het klaslokaal bestaat slechts uit vier witte krijtstrepen op de open binnenplaats. Voor de rest is er helemaal niets. Pater van Hulten hoopt met de Afrikadag geld in te zamelen om pater van Prinsenbeek aan lesmateriaal en misschien een klaslokaal te helpen.

Foto: Peter van Trijen/ BN De Stem

Lees ook:Dansworkshops volgen en gelijk goed doel steunen
Lees ook:Wat is er nieuw aan So You Think You Can Dance 2012?
Lees ook:Tussen dans en vechten
Lees ook:Hard trainen Dancing Stars werd beloond
Lees ook:Win kaarten voor Rock the Ballet in Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>