Sjaak Hullekes ontwerpt kostuums jarig Introdans

Het is dit seizoen feest voor Introdans, dat sinds de oprichting in 1971 is uitgegroeid tot een van Nederlands belangrijkste moderne balletgezelschappen met internationale allure. Modeontwerper Sjaak Hullekes heeft voor het veertigjarige jubileum VIER40 stijlvolle kostuums ontworpen en fotograaf Erwin Olaf maakte een indrukwekkend filmdecor. VIER40 ging op vrijdag 7 oktober in Arnhem in première en is tot en met 21 december in de Nederlandse theaters te zien.

Sjaak Hullekes (30) ontwerpt al voor de derde keer kostuums voor Introdans. De ontwerper is net als het dansgezelschap gevestigd in modestad Arnhem. Na een opleiding aan de ArtEZ Modeacademie, lanceerde hij in 2007 een eigen mannenlabel met een zeer duidelijk signatuur. In 2009 was hij winnaar van de prestigieuze Dutch Fashion Award. Sjaak Hullekes opende in april van dit jaar in Arnhem zijn eerste winkel.

De kostuums van Sjaak Hullekes zijn te bewonderen in de feestelijke productie celebrAGE, het tweede deel van het programma. Voor dit werk van de Braziliaanse choreografe Gisela Rocha zijn de ontwerpen afgestemd op het thema van de 4 seizoenen, met een wisselend kleurenpalet. De Nederlandse choreograaf Adriaan Luteijn brengt een ode aan de groei en ontwikkeling van de mens. Hierbij laat de kleding een stilistisch, lineair en helder beeld zien. Voor de grande finale zijn de kostuums juist uitbundig van karakter en werkte Sjaak Hullekes samen met de Braziliaanse ontwerper Fernando Silva.

Lees ook:Introdans toont negen stukken tijdens ‘Juni Danst’
Lees ook:Werters nodigt zichzelf uit en viert feest bij Introdans
Lees ook:Choreografe Lucinda Childs te gast op Open Dag Introdans
Lees ook:Kijkje achter de schermen bij Introdans
Lees ook:Introdans brengt danspektakel in het stadhuis van Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>