Eerste breakdanceschool in Amsterdam

Afgelopen week opende de eerste breakdanceschool in Amsterdam haar deuren. De school wordt gerund door Lastig Crew, bestaande uit drie van de meest getalenteerde b-boys van Nederland en creatief producer Rae Doornik. Met meer dan 20 lessen per week zorgen zij ervoor dat iedereen, jong en oud, zich binnen een paar weken al een echte breaker kan noemen.

Breakdance is – naast MC-en, DJ-en en graffiti – één van de vier basiselementen van hiphop. Deze combinatie van dans en acrobatiek wordt al sinds de jaren tachtig door de jeugd gebruikt om op creatieve wijze de ’strijd’ met elkaar aan te gaan. B-boys zoeken de grens van wat fysiek mogelijk is met indrukwekkende moves. Onder begeleiding van de beat laten ze hun lichaam spreken op straat of op podia. De laatste tijd is breaken erg populair geworden onder jong en oud, mede dankzij programma’s als ‘So You Think You Can Dance’.

Over Lastig Crew
Lastig Crew bestaat uit B-Boys Bruce Brasil, Clanton van Loon en Robin Meesters uit respectievelijk Brazilië, Suriname en Nederland. Al op jonge leeftijd zijn zij met breakdance begonnen. Jarenlang hebben ze overal ter wereld hun bijzondere talent getoond en ontplooid. In 2007 werden de jongens onderdeel van de Amsterdamse hiphopdansgroep ‘Street4One’, waarmee ze nationale en internationale bekendheid in de urban dancescene vergaarden.

In de zomer van 2011 hebben de jongens hun krachten gebundeld met creative producer Rae Doornik en zijn ze samen Lastig Crew gestart. De crew geeft indrukwekkende shows, lessen & workshops waarin ze hun publiek technieken zoals poppin’, lockin’, freezin’, en toprockin’ leren. Elke dag zijn er diverse lessen – voor volwassenen en jongeren – op verschillende niveaus te volgen.

Meer info: www.lastigcrew.com

Lees ook:Breakdance op je schoolopleiding
Lees ook:Weer geen dansact door naar finale Holland’s Got Talent
Lees ook:Breathtaking trapeze-act in Cirque du Soleil
Lees ook:Show & Improve your skills @ Delft Moves
Lees ook:Buikdans is geen buikdans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>