Topdansers dansen voor spierziekten op ‘Free to Move’

Foto: Jo Grabowski

Foto: Jo Grabowski

Op één avond Het Nationale Ballet, het Nederlands Dans Theater, Introdans, Conny Janssen Danst, het Scapino Ballet en het Internationaal Danstheater zien dansen? Dat kan op het nieuwe dansevent Free to Move.

Het dansseizoen 2013-2014 wordt dit jaar in Den Haag op een bijzondere manier geopend: met het Free to Move dansevent. Op 5 september komt in het Lucent Danstheater de hele Nederlandse top voorbij gedanst.

De benefietavond is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance. Ze vragen hiermee aandacht voor spierziekten in Nederland. Jan-Ite de Ruijter, directeur van het Prinses Beatrix Spierfonds zegt over het initiatief: “Dansen symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen. Een vrijheid die begint met gezonden spieren. Voor mensen met een spierziekte is deze vrijheid niet vanzelfsprekend. Vandaar ook de naam voor het evenement, Free To Move.”

De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het Prinses Beatrix Spierfonds. Beide organisaties roepen het publiek dan ook op om het dansseizoen met een goede daad te beginnen. Wij kunnen ons daar alleen maar bij aansluiten.

Lees ook:Scapino Ballet danst tijdens 5 mei-concert op Amstel
Lees ook:Ballet op concert Diana
Lees ook:Recordpoging dansen, meedoen?
Lees ook:Gratis dansvoorstelling van Scapino in Vondelpark
Lees ook:Wethouder danst met leerlingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>