‘Hoofdrol Flashdance is zwaarste in musicalgeschiedenis’

© Albert Verlinde Entertainment

© Albert Verlinde Entertainment

Vandaag ging de dansmusical Flashdance in première in Tilburg. De hoofdrol wordt gespeeld door Anouk Maas: “Ik loop elke avond een marathon: ik moet zingen, dansen en acteren zoals ik dat eigenlijk nog nooit gecombineerd heb gedaan,” zegt ze tegen RTL Boulevard.

Wie kent het verhaal niet van Alex, de mooie jonge vrouw die als lasser werkt maar stiekem droomt van een carrière als danseres… Aan Anouk Maas de eer om deze rol op het toneel te gaan vertolken in de musical Flashdance van producent Albert Verlinde.

In een interview met RTL Boulevard zegt Anouk Maas dat de rol van Alex in het vak wordt gezien als een van de zwaarste hoofdrollen in de musicalgeschiedenis. Dat kunnen wij ons wel voorstellen: er zitten hele pittige dansscènes in de film Flashdance, en als die live op toneel net zo goed neergezet moeten worden, dan moet je van goeden huize komen!

De oorspronkelijke film stamt uit 1983, maar volgens Anouk Maas is het verhaal nog niet gedateerd: “Aan het verhaal van het meisje dat wil dansen, is niet veel veranderd. Dat is heel tijdloos: kijk maar naar alle talentenjachten als SYTYCD op televisie.”

Gelukkig zitten alle legendarische scenes uit de film ook gewoon in de musical, vertelt Maas. “We zullen de fans van de film niet teleurstellen! Elke avond krijg ik daadwerkelijk 15 liter water over mij heen. En ook de training zit er in, met dat handdoekje en het dribbelen. En natuurlijk de solo tijdens de dansauditie.”

Klinkt goed! Wij gaan zeker kijken. Om alvast een beetje in de stemming te komen: de trailer!


Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Musical Flashdance op de planken in seizoen 2013-2014
Lees ook:De Weg naar Fame: Idols meets Big Brother
Lees ook:De feel good ‘Grease’ film van nu
Lees ook:Eerste productie van dansgezelschap Maas in première
Lees ook:Première theatertour So You Think You Can Dance gecanceld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>