Programma Flamenco Biënale bekend

Tijdens de Flamenco Biënale 2011 verzamelt de wereldflamencotop zich voor de derde keer in Nederland. Van 21 tot en met 30 januari 2011 zinderen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht tien dagen lang van flamenco, met grote sterren en aanstormend talent. Vandaag maakte de organisatie het programma bekend. De Biënnale opent spectaculair met een ‘open flamenco space’ in de Rotterdamse Schouwburg. Met puntige jazzflamenco en dansimprovisaties van Joaquín Grilo op de muziek van flamencopianist David Peña ‘Dorantes’ , de Franse bassist Renaud García-Fons en de Bulgaarse kavalspeler Theodosii Spassov.

Hoe eigentijds en werelds flamenco kan klinken is te horen en zien in het bijzondere samenwerkingsproject tussen de Flamenco Biënnale Nederland en het Nieuw Ensemble onder leiding van dirigent Ed Spanjaard. Op het slotgala in het Muziekgebouw aan het IJ op zondag 30 januari 2011 maken de musici van het Nieuw Ensemble, flamencozanger Arcángel en danseres Fuensanta la Moneta een open en hedendaagse flamencoklankwereld.

Daarnaast is er een uitgebreid randprogramma met diverse kinderflamencovoorstellingen, een hiphopflamencospektakel voor de jeugd, lezingen, films en documentaires, openbare masterclasses, dans, workshops, exposities en afterparties.

Meer informatie over het festival en het programma vindt u hier: www.flamencobiennale.nl

Lees ook:De wereldflamencotop naar Nederland
Lees ook:Prijswinnende productie flamenco in Nederland
Lees ook:Betoverende flamenco van Maria Juncal
Lees ook:Ghost Track in VPRO’s Vrije Geluiden
Lees ook:Nieuwe mbo-dansopleiding in Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>