Prijswinnende productie flamenco in Nederland

De productie ‘Eva’ van Eva Yerbabuena Ballet Flamenco komt eindelijk naar Nederland! Dit flamencoballet staat bekend als een bijzonder spektakel in Spanje en buitenland. Danseres Eva Yerbabuena is de grootste flamencodiva van dit moment en maakte zichzelf met ‘Eva’ wereldwijd bekend. Ze staat bekend om haar vernieuwende voorstellingen. In de voorstelling ‘Eva’ brengen zes dansers en zeven musici een adembenemende choreografie van het flamenco van deze tijd.

Yerbabuena danste hiervoor bij het Nationale Ballet van Spanje, maar richtte al snel haar eigen dansgezelschap op, Eva Yerbabuena Ballet Flamenco genaamd. Het ballet kreeg vrijwel meteen succes. Yerbabuena won de prijs ‘Flamenco Today’ drie keer op een rij, de ‘Spanish National Dance Award’ in 2001 en de ‘Time Out best performer of the year’ in 2002 in Engeland. Maar dat was nog niet alles, in 2005 won ze twee ‘Premios Max’ voor haar werk ‘Eva’, als beste vrouwelijk danseres en voor beste choreografe. Vakgenoten delen deze Premios Max uit en is een belangrijke culturele prijs in Spanje. Ook maakte ze de film Flamenco Woman samen met Mike Figgis, die regisseur was van Leaving Las Vegas.

De voorstelling is nog te zien: 16 november in Den Haag Lucent Dans Theater, 17 november in Amsterdam Theaterfabriek Amsterdam, 18 november in Groningen Stadsschouwburg, 21 november in Apeldoorn Orpheus, 22 nov in Breda Chassé Theater, 24 november in Maastricht Theater aan ’t Vrijthof. Meer informatie bij betreffende theater.

Foto van www.evayerbabuena.com.

Lees ook:De wereldflamencotop naar Nederland
Lees ook:Programma Flamenco Biënale bekend
Lees ook:Betoverende flamenco van Maria Juncal
Lees ook:Dans Publiekprijs 2013 voor Conny Janssen en Isabelle Beernaert
Lees ook:Amerikaanse journaliste looft Ballet van Vlaanderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>