#Julidans: Southern Bound Comfort afgelast

De voorstelling Southern Bound Comfort, die op vrijdag 8 en zaterdag 9 juli in de Stadsschouwburg te zien zou zijn, is afgelast. Wegens familieomstandigheden moest danseres Shanell Winlock terug naar Zuid-Afrika. Op vrijdag 8 juli zal Gregory Maqoma in plaats van Southern Bound Comfort zijn solo Beautiful Me dansen. Akram Khan, geen onbekende voor het Julidanspubliek, werkte mee aan deze voorstelling.


Over Beautiful Me
“In zijn voorstellingen neemt Gregory het lichaam als voertuig om een verhaal te vertellen. Hij neemt de Afrikaanse traditionele dans mee naar het heden. Hij is een ongelooflijk goede performer. Zijn werk is spiritueel, maar ook geestig.” (Akram Khan over Beautiful Me)

De Zuid-Afrikaanse choreograaf/danser Gregory Maqoma is niet één van de minsten. Hij studeerde dans bij Anne Teresa De Keersmaeker en ontwikkelde zich sindsdien tot een van de meest gevraagde dansmakers uit Zuid- Afrika, wiens werk over de hele wereld te zien.

Voor zijn solo Beautiful Me vroeg Maqoma drie choreografen om een kort dansstuk voor hem te schrijven: Vincent Mantsoe, met wie hij werkte in Soweto, de Congolees Faustin Linyekula en de Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan. Drie choreografen die op een zeer persoonlijke manier omgaan met het dansmateriaal uit hun culturele traditie. Maqoma verweeft die stukken in een solo met flarden imaginaire gesprekken en live muziek door vier vooraanstaande Zuid-Afrikaanse muzikanten op Poorvi Bhana (sitar), Bongani Kunene (viool), Isaac Molelekoa (cello), and Mandienkosi Nhlapo (percussie).

Lees ook:Stamp- en dansspektakel uit Zuid Afrika
Lees ook:De Hottentot Venus exclusief in Amsterdam
Lees ook:Uitgebreid aanbod voorstellingen 60e verjaardag Holland Festival
Lees ook:Nederlands Dans Theater genomineerd voor Britse dansprijs
Lees ook:Jan Linkens nieuwe directeur Dansvakopleiding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>