Stamp- en dansspektakel uit Zuid Afrika

Onlangs was de premiere van het Zuid-Afrikaanse stamp- en dansspektakel Stamping in Zoetermeer. Volgens het Parool is het ‘het beste middel tegen winterdepressie’. In deze show is het beste van twintig jaar Afrikaanse dansshow in gestopt. De artiesten gebruiken hun lichaam, hun stem, hun handen en voeten en alles wat maar gebruikt kan worden om de Zuid-Afrikaanse ritmes te kunnen aangeven.

Er zijn spectaculaire Zulu-dansen, de slangendans van de Sikulu-vrouwen, de colablikjesdans, de rubberlaarzendansen van de mijnwerkers en vrolijke bruiloftsdansen. De dansen worden gecombineerd met prachtige meerstemmige a capella liederen, moderne townshipnummers en ook Zuid-Afrikaanse hits.

Geweldig dat er internet bestaat en dat er een voorproefje op te zien is. Op www.vdbtheater.com is een filmpje van de show te zien. Klik op ‘World Music’ en dan ‘Stamping’ en dan ‘video’. Hoewel filmpje… er leek maar geen einde te komen aan het filmpje. Dan heb je in ieder geval een goede indruk van de show! Op die site staat ook hun tourschema.

Foto: Parktheater Eindhoven en Stadstheater Zoetermeer

Lees ook:Mission Salsa
Lees ook:#Julidans: Southern Bound Comfort afgelast
Lees ook:Tap Factory: tapdans, acrobatiek, percussie en humor in één show
Lees ook:De Hottentot Venus exclusief in Amsterdam
Lees ook:Edelsmeedkunst als dans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>