Balletklassieker Don Quichot via iTunes te zien

Het Nationale Ballet en TenduTV bieden voor het eerst in de geschiedenis een volledig avondvullend klassiek ballet aan op iTunes. Don Quichot, speciaal gemaakt voor Het Nationale Ballet door de internationaal toonaangevende choreograaf Alexei Ratmansky, is nu beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada als download en als stream. Europese en Aziatische releasedata volgen later dit jaar. Nog niet eerder was een avondvullende balletvoorstelling via dit digitale platform te bekijken en te downloaden.

Don Quichot
Don Quichot behoort vanaf de eerste opvoering in februari 2010 tot het succesrepertoire van Het Nationale Ballet en is een oogverblindend vertoon van levenslust, virtuositeit en Spaans temperament. De spetterende sprongencombinaties, duizelingwekkende pirouetten en kittige spitzenvariaties geven aan de uitvoerenden alle gelegenheid hun technische kwaliteiten te etaleren. Tegelijkertijd doet het komische, aan Cervantes’ meesterwerk ontleende verhaal een sterk beroep op de acteertalenten van de dansers. De hoofdrollen van Kitri en Basilio worden gedanst door eerste solisten Anna Tsygankova en Matthew Golding. Met verder Peter de Jong (Maxi) als Don Quichot & Karel de Rooij (Mini) als Sancho Panza.

Meer informatie is verkrijgbaar op de website van TenduTV: http://tendu.tv/film/don-quichot/

 

Lees ook:Don Quichot geprolongeerd
Lees ook:Bolshoi’s Don Quichot live in de bios
Lees ook:Nieuwe solisten bij Nationaal Ballet
Lees ook:Don Quichot op Nederlandse tv
Lees ook:Don Quichot van Nationaal Ballet op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>