Don Quichot geprolongeerd

don quichotIn het voorjaar van 2010 bracht het Nationale Ballet voor het eerst een volledige Don Quichot naar een Nederlands podium. Don Quichot behoort al jaren tot het succesrepertoire van prestigieuze gezelschappen als het Bolsjoi Ballet en het American Ballet Theatre. Na het gigantische succes van de wereldpremière van deze versie van Don Quichot, in een choreografie van Alexei Ratmansky, voormalig artistiek directeur van het Bolsjoi Ballet, wordt de voorstelling geprolongeerd.

Dit oogverblindend vertoon van levenslust, virtuositeit en Spaans temperament kent spetterende sprongencombinaties, duizelingwekkende pirouetten en kittige spitzenvariaties. Tegelijkertijd doet het komische verhaal een sterk beroep op de acteertalenten van de dansers. In de cast zijn ook enkele niet-dansers waar te nemen. Peter de Jong en Karel de Rooij, beter bekend als Mini & Maxi, vertolken de rollen van respectievelijk Don Quichot en Sancho Panza.

In november gaat de productie in een voltallige bezetting naar Bejing, China, maar liefhebbers kunnen tot en met 22 september nog terecht in het Muziektheater in Amsterdam.

Lees ook:Balletklassieker Don Quichot via iTunes te zien
Lees ook:Bolshoi’s Don Quichot live in de bios
Lees ook:Don Quichot van Nationaal Ballet op televisie
Lees ook:Don Quichot op Nederlandse tv
Lees ook:Nieuwe solisten bij Nationaal Ballet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>