Bolshoi’s Don Quichot live in de bios

Op zondag 6 maart om 17.00 uur heeft CineMec een live verbinding met het wereldberoemde Bolshoi theater, waar het ballet Don Quichot wordt gedanst. Dit ballet is gebaseerd op een deel uit de beroemde roman Don Quichot (1869) van Miguel de Cervantes. De oorspronkelijke choreografie komt van Marius Petipa op muziek van Ludwig Minkus. De nieuwe choreografie is van Alexei Fadeyetsjev. Dansliefhebbers hoeven niet meer naar het buitenland om deze prachtige groep live aan het werk te zien, een bezoekje aan de CineMec Bioscoop in Ede is voldoende. De voorstelling begint om 17.00 uur.

Don Quichot vertelt het verhaal van twee jonge geliefden in Barcelona; Basilio en Kim. Kitri moet van haar vader met de rijke man Gamache trouwen. Don Quichot komt bij de herberg van Kitri’s vader en ziet dat ze ongelukkig is. Daarom daagt hij Gamache uit voor een duel. Basilio doet net alsof hij sterft, smeekt Kitri’s vader om medelijden te hebben en hoopt om daarom met Kitri te mogen trouwen. De vader stemt toe. Tijdens de bruiloft dansen Basilio en Kitri een grand pas de deux in Spaanse stijl. Don Quichot vertrekt, op zoek naar nieuwe avonturen.

Meer informatie: www.cinemec.nl

Lees ook:Balletklassieker Don Quichot via iTunes te zien
Lees ook:Don Quichot op Nederlandse tv
Lees ook:Nieuwe solisten bij Nationaal Ballet
Lees ook:Drie dansers Nationaal Ballet genomineerd
Lees ook:Don Quichot geprolongeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>