Documentaire over choreografe Wies Bloemen en Danstheater AYA

Op 25 november gaat ‘Dans onder vuur’ in première in het Ketelhuis in Amsterdam; een filmdocumentaire over Danstheater AYA en choreografe Wies Bloemen. Een jaar lang werd zij gevolgd door documentairemakers Mildred Roethof en Annegré Bosman.

Choreografe Wies Bloemen heeft een obsessieve passie voor dans. Zelf stond ze ooit hoogzwanger op de planken. Nu is ze al 21 jaar artistiek leider van Dansgezelschap AYA , waarvoor ze ruige voorstellingen maakt waarmee ze taboes breekt met onderwerpen als seks, dood en zelfbevrediging.

Maar de choreografe staat onder vuur, zowel privé als professioneel. In het privéleven heeft Wies te dealen met een stel pubers en een man die trots op haar is, maar baalt van het feit dat zij de succesvolle kostwinner is. Op het werk krijgt zij te maken met geblesseerde dansers, de stress bij het ontwikkelen van nieuwe voorstellingen en moet ze nog maar afwachten of haar dansgroep straks überhaupt kan blijven bestaan met het vervallen van de vele kunstsubsidies.

De documentaire ‘Dans onder Vuur’ die zondag 25 november om 19:00 uur in het Ketelhuis in Amsterdam in première gaat, is een ode aan de dans, maar ook een tijdsdocument in een uiterst turbulente tijd. Reserveren voor de première kan door een email te sturen aan: [email protected].

Bekijk de trailer:

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Ed Wubbe regisseert Nederlandse Dansdagen
Lees ook:Duurzame theaterverlichting bij Scapino en AYA
Lees ook:Prijswinnende productie flamenco in Nederland
Lees ook:DJ Junkie XL componeert Gala Nederlandse Dans
Lees ook:Krisztina de Châtel wint Amsterdamse kunstprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>