Duurzame theaterverlichting bij Scapino en AYA

aya strings verstrengeldDuurzame energie, duurzaam ondernemen, duurzamheid is hip! Ook in theaterland is duurzaamheid een begrip dat niet uit de weggegaan wordt. Op woensdagavond 3 november kunnen liefhebbers in de Rotterdamse Schouwburg zelfs deel uitmaken van een bijzonder experiment met duurzame podiumbelichting.

Scapino Ballet Rotterdam en Danstheater AYA dansen fragmenten uit lopende voorstellingen, waarbij ze afwisselend belicht worden met conventionele en duurzame podiumbelichting. Het publiek beantwoordt na elk fragment een paar enquêtevragen over de beleving van de voorstelling. De resultaten zijn onderdeel van een uitgebreider onderzoek naar duurzame podiumbelichting. De Vereniging voor Podiumtechnologie wil met dit project ‘Duurzaamheid On Stage!’ energiebesparing stimuleren. De hulp van het publiek is nodig.

De fragmenten worden de ene keer met conventionele en de andere keer met duurzame podiumbelichting beschenen. De dansers noch het publiek weten wanneer welke lampen worden gebruikt. Danstheater AYA danst een stuk uit StringsVerstrengeld van Wies Bloemen.
Scapino Ballet Rotterdam danst een deel uit een van zijn succesvolle voorstellingen.

Het experiment begint om 20.00 uur, is gratis te bezoeken en aanmelden van te voren is niet nodig.

Lees ook:Paasactie: vind de pareltjes van het Scapino Ballet
Lees ook:Genomineerden voor Danspublieksprijs 2012 bekend
Lees ook:Scapino-danseres Bonnie Doets wint Gouden Zwaan
Lees ook:Meer Rotterdamse subsidie voor Scapino Ballet
Lees ook:Live video uitzending Romeo&Julia op het Schouwburgplein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>