Pearl: een sensatie van begin tot eind

 

Foto: Bas Uterwijk

Foto: Bas Uterwijk

Ben je al bezig met het maken van goede voornemens voor 2014? Dan willen we er graag eentje aan je lijst toevoegen: ga naar de voorstelling ‘Pearl, de baroksensatie’ van het Scapino Ballet! De succesvoorstelling uit 2012 is op veler verzoek terug in de theaters.   

In Pearl zien we Ed Wubbes moderne interpretatie van de hofdans. Op de typische barokke klanken van een klavecimbel en het Combattimento Consort Amsterdam komen alle aspecten van de baroktijd voorbij. Sierlijke en statige hofdansen veranderen in wildere hofparty’s met veel geroddel, verleiding en seks.

In de prachtige kostuums van Pamela Homoet komt de danstaal van Ed Wubbe extra mooi uit. Sommige bewegingen worden uitvergroot door de verbrede heupen van de dansers, andere bewegingen gebeuren subtiel verstopt onder de parelmoeren lagen stof. Later in het stuk gaan de deftige overjurken uit en veranderen de danseressen in sensuele barokballerina’s.

Ook de duistere keerzijde van het leven aan het hof komt voorbij: de machtsstrijd en de intriges. Een van de hoogtepunten is de face-off tussen Bonnie Doets en Mischa van Leeuwen, die het podium bezaaid met kapotgesneden banieren achterlaten.

Pearl maakt de ondertitel helemaal waar: een sensatie van begin tot eind. Een diepe hofbuiging voor Ed Wubbe en het Scapino Ballet!

Voorproefje? Bekijk de trailer!

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Scapino Ballet brengt topprodcutie ‘Pearl’ terug in het theater
Lees ook:Paasactie: vind de pareltjes van het Scapino Ballet
Lees ook:Scapino Ballet in Ziggo Dome als voorprogramma Spaanse Rijschool
Lees ook:Scapino-danseres Bonnie Doets wint Gouden Zwaan
Lees ook:Gratis dansvoorstelling van Scapino in Vondelpark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>