Waterschade bij Noord Nederlandse Dans

schade bij NNDBij de terugkomst in de studio na de zomerstop wachtte Noord Nederlandse Dans een onaangename verrassing. Er werd op woensdag 4 augustus ontdekt dat er ruim 400 liter water onder de nieuwe balletvloer stond. Al eerder werden de kantoren van het gezelschap getroffen door waterschade na een fikse storm op 12 juli. De schade bij Noord Nederlandse Dans was aanzienlijk maar leek beperkt te zijn tot de kantoren.

Vloeren en kasten moesten vervangen worden, kostuums in veiligheid gebracht en muren geverfd. Het hart van het gezelschap, de recentelijk gelegde nieuwe balletvloer, leek gespaard. Maar woensdag 4 augustus bleek ook onder de nieuwe balletvloer water te staan. Ruim 400 liter is de dag erna onder de vloer vandaan gepompt en op dit moment wordt alles gedroogd. De dansers kunnen tot eind augustus nog terecht bij de buren: Dansacademie Noord Nederland, maar zullen hoogst waarschijnlijk tot december moeten wachten op een nieuwe vloer. Ondertussen wordt in Groningen gezocht naar een andere locatie.

Lees ook:17 nieuwe dansers bij Nationale Ballet
Lees ook:Nieuwe mbo-dansopleiding in Groningen
Lees ook:Moving Media motto van Cinedans 2010
Lees ook:Arabische lente bij Dancing on the Edge
Lees ook:Codex: een mix van dans, circus, hiphop en freerunning

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>