Ellen ten Damme bij Scapino Ballet

Meer dan 40 ervaren én vooral jonge dansmakers toonden de afgelopen jaren hun creaties op het TWOOLS-podium van het Scapino Ballet. Zangeres en performer Ellen ten Damme sluit zich daarbij aan. Van 1 t/m 4 juni is ze met speciale gastoptredens in TWOOLS te zien. Artistiek leider Ed Wubbe werkt met haar aan verschillende dans- en muziekacts voor de voorstelling die op woensdag 1 juni in première gaat. Bij TWOOLS zijn korte dansstukken van vele choreografen te zien, die elkaar non-stop, in snel tempo opvolgen.

Met de samenwerking willen choreograaf Wubbe en multi-talent Ten Damme elkaar uitdagen om de verschillende disciplines bij elkaar te brengen. In Wubbes choreografieën zal Ten Damme zowel zingen, musiceren als dansen en zichzelf begeleiden op piano, gitaar en viool. Behalve bestaand repertoire gebruikt Ten Damme ook nieuwe, nog niet uitgebrachte nummers. Muziek, intieme duetten en groepstukken met de dansers van Scapino en Ten Damme lopen als een rode draad door TWOOLS heen. 

Meer informatie: www.rotterdamseschouwburg.nl

Foto: Hester Doove

Lees ook:Extra kaarten Ellen ten Damme en Scapino Ballet
Lees ook:Jan Kooijman en Henna Lee terug op toneel bij Scapino Ballet
Lees ook:Choreografen Twools 13 bekend
Lees ook:Scapino ballet komt met zes wereldpremières tijdens TWOOLS 16
Lees ook:SYTYCD-winnaar Danny Boom danst op TWOOLS 16

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>