Jan Kooijman en Henna Lee terug op toneel bij Scapino Ballet

Foto: Bryndis Brynjolfsdottir

Foto: Bryndis Brynjolfsdottir

Scapino Ballet Rotterdam presenteert ‘TWOOLS 15’, de derde lustrum editie van het jaarlijkse dansfestival, met zeven choreografen uit binnen- en buitenland. Speciaal voor deze editie trekken ex-Scapino dansers Jan Kooiman & Henna Lee weer de dansschoenen aan.  

Jan Kooijman en zijn partner Henna Lee maken en dansen samen een aantal duetten op speciale muziek van de wereldberoemde dj Don Diablo. Jan Kooijman stond voor het laatst in 2008 op het podium van Scapino, waar zowel hij als Henna Lee 10 jaar hebben gedanst.

Jan en Henna: “Wij kijken uit naar een hernieuwde samenwerking met Scapino. Een plek waar wij allebei veel mooie momenten hebben gekend als danser. Wij voelen ons vereerd om nu een aantal korte choreografieën te mogen maken.”

TWOOLS is een voorstelling vol vaart met korte dansstukken van verschillende choreografen, vooral jong talent. Naast Jan Kooijman & Henna Lee werken huischoreograaf Fang-Yu Shen, gastchoreograaf Gentian Doda, Scapinodansers/choreografen Mischa van Leeuwen en Min Li en artistiek directeur Ed Wubbe mee aan TWOOLS.

Vorig jaar waren wij bij TWOOLS 14 en dat was zeer de moeite waard! Toen maakte Jan zijn debuut als choreograaf, we zijn benieuwd wat hij dit keer op de planken zet.

Hetdansfestival is de feestelijke afsluiting van het dansseizoen in de Rotterdamse Schouwburg. De première vindt plaats op 5 juni, de voorstelling speelt tot 8 juni. Meer info: www.scapinoballet.nl

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Ellen ten Damme bij Scapino Ballet
Lees ook:Choreografen Twools 13 bekend
Lees ook:Scapino ballet komt met zes wereldpremières tijdens TWOOLS 16
Lees ook:SYTYCD-winnaar Danny Boom danst op TWOOLS 16
Lees ook:Jan Kooijman en Henna Lee dansen tegen kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>