Scapino ballet komt met zes wereldpremières tijdens TWOOLS 16

Foto: Hans Gerritsen

Foto: Hans Gerritsen

Een van onze favoriete dansvoorstellingen is elk jaar weer TWOOLS van het Scapino ballet. “Een spectaculaire dans-zap-avond en high-speed choreografische achtbaan”, zo noemt het Scapino ballet het zelf. En daar kunnen wij ons wel in vinden!

TWOOLS is geen gewone dansvoorstelling, maar een soort minifestival waarbij allerlei choreografieën in verschillende stijlen voorbij komen, non-stop gedanst door tweeëntwintig topdansers.

Dit jaar is TWOOLS alweer voor de 16e keer. En tijdens deze voorstelling presenteert Scapino Ballet Rotterdam zes wereldpremières in de Rotterdamse Schouwburg, met choreografieën van Marcos Morau, Itamar Serussi Sahar, Roy Julen (So You Think You Can Dance), Fang-Yu Shen, Ederson Rodrigues Xavier en Ed Wubbe. Ed Wubbe werkt voor zijn stuk samen met Michiel Borstlap, een van de belangrijkste Nederlandse pianisten.

De afgelopen jaren kwam er van alles voorbij op het toneel: stukken van gevestigde choreografen tot beginnend talent, moderne dans, de ene keer gemixt met hiphop en de andere keer met gebruik van humor of improvisatie. En dat maakt het zo’n bijzondere avond, je weet nooit wat er tien minuten later weer op hat toneel gaat verschijnen.

Wij zijn er natuurlijk weer bij dit jaar. Jij ook? TWOOLS 16 speelt op 4 t/m 7 juni.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:SYTYCD-winnaar Danny Boom danst op TWOOLS 16
Lees ook:Ellen ten Damme bij Scapino Ballet
Lees ook:Jan Kooijman en Henna Lee terug op toneel bij Scapino Ballet
Lees ook:Choreografen Twools 13 bekend
Lees ook:Iconen uit de kunst staan centraal in Scapino’s ICONS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>