Vbarre: nieuwe trend in fitnessland?

Screenshot Youtube

Na Zumba en Sh’bam is er weer een nieuw soort groepsles die gebaseerd is op dans. Vbarre is een combinatie tussen ballethoudingen, pilates en fitness-oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van een ballet barre. 

In Amerika is Vbarre al een grote trend, op bijna elke sportschool of dansstudio wordt de groepsles gegeven. In Europa is het nog vrij onbekend, maar dat duurt volgens fitnessopleider AALO Opleidingen niet lang meer. AALO heeft Vbarre vanuit New York naar Nederland gehaald en de eerste instructeurs zijn alvast opgeleid.

De Vbarre-lessen zijn voor iedereen geschikt, ook als je niks van dans of ballet weet. Behalve met de barre wordt er onder andere getraind met gewichtjes en een pilatesbal. De workout richt zich op het hele lichaam en het schijnt dat je door middel van de oefeningen, die elkaar snel opvolgen, het lichaam van een danser zal krijgen. Dat klinkt geweldig natuurlijk, maar waarom ga je dan niet gewoon lekker dansen..?

Vandaag wordt Vbarre officieel geïntroduceerd op The Solid Sound Convention in Utrecht, een grote sportconventie. AALO voorspelt dat Vbarre daarna heel Nederland zal veroveren. Wat denken jullie? Ga jij het een keer proberen?

Lees ook:Ellen ten Damme bij Scapino Ballet
Lees ook:Knappe staaltjes acrobatiek in ‘Cantina’
Lees ook:Opgesloten in je eigen lichaam
Lees ook:Werters Venus
Lees ook:Larissa Lezhnina wint Gouden Zwaan 2014

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vbarre: nieuwe trend in fitnessland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>