Meysam (SYTYCD) brengt boek uit

Danser Meysam Noori, bekend van So You Think You Can Dance, heeft geen makkelijk leven gehad. Hoewel het nu heel goed gaat met zijn danscarrière, heeft hij ook diepe dalen gekend. De moord op zijn vader en broer, de vlucht uit zijn geboorteland Afghanistan, de zorg voor zijn gezin, de tegenstand van zijn moeder tegen zijn keuze om te dansen. Hij schreef het allemaal op in zijn eerste boek: ‘Dansen voor je leven’.

Wie herinnert er zich niet die prachtige choreografie van Percey Kruythof in SYTYCD over de jeugd van Meysam? (zie ook video onderaan) Meysam vluchtte op 8-jarige leeftijd uit Afghanistan met zijn moeder en jongere broertje en zusje. Zijn vader en zijn oudste broer waren door de taliban vermoord. In Nederland aangekomen werd Meysam als oudste zoon meteen de man in het gezin, wat heel wat verantwoordelijkheden met zich meebracht.

Meysam begon in Nederland met vechtsport en leerde daar behalve traditionele bewegingen ook salto’s en trucs. Tijdens een wedstrijd werd hij gevraagd om een paar trucs te doen bij een optreden van een dansgroep. Zo kwam hij in contact met dans en dat beviel – zoals we allemaal hebben gezien – erg goed.

Zijn moeder was  het niet eens met zijn keuze, maar Meysam ging toch door met dasnen. Hij werd toegelaten tot de dansschool van Lucia Marthas. Om zijn moeder te overtuigen van zijn passie, deed hij mee aan So You Think You Can Dance. En met succces… Hij bereikte de finale en zijn moeder is inmiddels apetrots.

Meysam vertelt zijn verhaal in 230 bladzijdes in het boek ‘Dansen voor je Leven’, dat dit weekend wordt gepresenteerd op de Tina-dag XL. Ik ben benieuwd! Gaan jullie het lezen?

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook!

Lees ook:Documentaire over Limburgs dansgezin Van Opstal in première
Lees ook:Cadeau-idee: CaDance
Lees ook:Jan Kooijman en Henna Lee dansen tegen kanker
Lees ook:Danny wint So You Think You Can Dance 2013
Lees ook:Hartpatiënte in Dancing with the Stars

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>