Swan Lake on Ice terug naar Nederland

swan lake on iceHet is de beroemdste balletvoorstelling ter wereld: Tsjaikovski’s Zwanenmeer. Maar ook een meer vol zwanen bevriest in de winter… Gelukkig kan er ook op ijs worden gedanst!

De ijsdansvoorstelling Swan Lake On Ice komt deze winter terug naar Nederland. De show was vorig jaar februari al een groot succes: elke avond was toen helemaal uitverkocht. Maar voor wie het toen gemist heeft (kuch, wij…) is er goed nieuws: want na een tour door 25 landen is het stuk vanaf 9 december tot 4 januari weer in ons land te zien.

Het ballet Zwanenmeer werd in 1876 gemaakt op verzoek van het Keizerlijk Theater in Moskou door componist Tsjaikovski. Hij deed er een jaar over om de muziek te schrijven. Op 4 maart 1877 ging het Zwanenmeer in première in het Bolsjojtheater in Moskou. Het is uiteindelijk een van de meest uitgevoerde balletten ter wereld geworden. Het unieke van de voorstelling Swan Lake on Ice is dat het wordt uitgevoerd op écht ijs.

De voorstelling is komende winter te bewonderen in Rotterdam (Nieuwe Luxor), Den Haag (Lucent Danstheater), Amsterdam (RAI Theater), Apeldoorn (Schouwburg Orpheus), Leeuwarden(Stadsschouwburg De Harmonie) en Heerlen (Theater Heerlen).

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Zwierende zwanen op een bevroren meer in Swan Lake on Ice
Lees ook:Natalie Portman verdient Oscar
Lees ook:Zwanenmeer terug bij Nationaal Ballet
Lees ook:Natalie Portman als prima ballerina
Lees ook:NDT-danseres genomineerd voor internationale dansprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>