Dans en eten op het strand met ‘Solo’s@TheSea’

Fotograaf: Richard van der Kooij

Fotograaf: Richard van der Kooij

Kijken naar dans en lekker eten: dat zijn twee van onze favoriete dingen om te doen. Vandaar dat het theaterdiner ‘Solo’s@TheSea’ van De Dutch Don’t Dance Division ons als muziek in de oren klinkt!

Op 15 mei gaat de zevende editie van het theaterdiner Solo’s@TheSea van het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division in première. Het programma bestaat uit een tiental solo’s en wordt uitgevoerd bij Strandpaviljoen de Fuut aan het Zuiderstrand in Den Haag, terwijl jij lekker zit te genieten van een driegangendiner.

 

De Dutch Don’t Dance Division staat onder leiding van artistiek leiders Rinus Sprong en Thom Stuart, die we natuurlijk heel goed kennen van hun optredens in het RTL-programma ‘The Ultimate Dance Battle’. Ze haalden daarin allebei de finale met hun prachtige balletchoreografieën.

 

Het concept van de voorstelling is geïnspireerd door een beroemde quote van George Balanchine: “Elke dans voor meer dan één danser is een verhaal. Maar een solo is een statement.”

 

Rinus Sprong vertelt over het maakproces: “Ieder jaar kiezen we de solo’s zorgvuldig, één voor één. We gaan altijd voor een mix van (klassieke) bestaande solo’s, en nieuwe stukken gemaakt door jong en soms ‘oud’ talent. De artiesten kennen we goed, het verhaal dat ze vertellen met hun solo raakt ons steeds weer op versassende wijze.”

Bekijk hier de trailer van de voorstelling:

Lees ook:Cast van De Notenkraker doet opwarming op Leiden CS
Lees ook:Kersttip: ‘Dancing in a Winter Wonderland’
Lees ook:Ga op dansdate met choreograaf Rinus Sprong
Lees ook:Uitreiking Danspublieksprijs op slotavond CaDance
Lees ook:Dansen voor kids bij de Kinder Dans Week

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>