Archief: september 2011

SYTYCD Stefano niet in ‘Ne Me Quitte Pas’

In oktober komt de Belgische choreografe Isabelle Beernaert met haar voorstelling Ne Me Quitte Pas naar Nederland. Danser Stefano Giuliani, tevens bekend van So you think you can dance en The ultimate dance battle, danste tijdens de Belgische tour de hoofdrol in Ne me quitte pas. Wegens een blessure aan zijn rug kan hij helaas niet dansen tijdens de Nederlandse tour. Niemand minder dan Laurent Flament zal de nu de hoofdrol op zich nemen. Laurent is geschoold in Luik, Amsterdam en New York en deed mee aan verschillende internationale danswedstrijden. Als danser heeft Laurent met diverse topchoreografen gewerkt en als choreograaf heeft hij veel roem vergaard in Europa. Onlangs nog nam Laurent het op tegen Isabelle in The Ultimate Dance Battle. Zowel Isabelle als Laurent kijken uit naar de samenwerking voor Ne me quitte pas. Ook zijn beide choreografen vanaf komende week weer wekelijks te zien bij So you think you can dance, bij RTL5.

Meer informatie: www.isabellebeernaert.be

Gratis dans tijdens dansdagen

Festival de Nederlandse Dansdagen wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van de schoonheid van dans en daarop kan het Limburgse publiek deze 14e editie van gratis dans genieten. Op zaterdag 8 oktober, vanaf 12.30 uur, kan het publiek elk half uur een 10 minuten durend duet bekijken in het opblaasbaar theater op het Vrijthof. Dit Mobiele Danshuis is het podium voor het unieke project Lichtjaren waarin oude internationaal bekende dansers het toneel delen met jong Limburgs danstalent van de vooropleiding dans Maastricht en Venlo. Choreograaf Joost Vrouenraets zal op donderdag 6 oktober ook zelf het podium betreden als hij samen met danspartner Maïté Guérin in de Bijenkorf zijn succesvolle duet Koffie Verkeerd tussen de winkelwaren danst. Ook dit is gratis te bezoeken.

Meer informatie: www.nederlandsedansdagen.nl

Eerste Nederlandse hiphop-winkel voor vrouwen

Als je wilt dansen, wil je er natuurlijk wel een beetje kek uitzien. De dames van HipHop Chicks snappen dat helemaal. Zij hebben de eerste Nederlandse webwinkel met hiphop-kleding álleen voor vrouwen geopend.  Het aanbod hiphop-kleding in Nederland was erg klein, helemaal voor vrouwen. Daarop besloot eigenaresse Danielle Slaman het initiatief te nemen en de kleding, die zij zelf graag wilde dragen, ook zelf te gaan verkopen. HipHop Chicks werd in 2007 een feit. Nu, vier jaar later, is het aanbod flink uitgebreid en is HipHop Chicks klaar om de HipHop scene te veroveren! De merken in het assortiment worden maar weinig verkocht in Nederland, dus grote kans dat jij de enige bent die in dat ene shirtje van Kani Ladies, Dada, Apple Bottoms, Ecko Red, Dereon, Rocawear, Respect ME of Baby Phat rondloopt. Lees verder

Knappe staaltjes acrobatiek in ‘Cantina’

Een broeierige omgeving waarin onnavolgbaar knappe staaltjes van fysiek haast onmogelijke acts elkaar in rap tempo opvolgen. In Best of the Fest: Cantina beland je in een nachtclubsfeer van vaudeville en variété, onder begeleiding van prachtige muziek, uitgevoerd op bizarre en antieke muziekinstrumenten zoals grammofoon, pianola en juwelenkistjes. Kunst en kitsch, passie en pijn, ongeloof en ontroering liggen vlak bij elkaar. De cast bestaat uit de meest ervaren en getalenteerde artiesten die Australië te bieden heeft. Cantina is alleen te zien in Eindhoven, Groningen, Neerpelt, München en Le Havre.

Meer informatie: www.parktheater.nl

Isabelle Beernaert zoekt dansers voor theatertour!

De Belgische choreografe Isabelle Beernaert, o.a. bekend van het tv-programma So You Think You Can Dance en winnares van The Ultimate Dance Battle, brengt samen met Nederlandse en Belgische topdansers de voorstelling Ne Me Quitte Pas naar Nederland. De cast zal worden aangevuld met Nederlandse dansers en daarvoor wordt op vrijdag 9 september in Tilburg een auditie georganiseerd. Ne Me Quitte Pas gaat, net als het bekende nummer van Jacques Brel, over het eeuwenoude thema ‘verloren liefde’. Het is bedoeld als schets van absolute hoogtepunten en diepe dalen van menselijke emoties. Ne Me Quitte Pas trok reeds volle zalen in de Belgische theaters en is de komende maanden ook te zien in theaters in Amsterdam, Tilburg en Utrecht. Het stuk wordt grotendeels gedanst door finalisten van So You Think You Can Dance en dansers uit The Ultimate Dance Battle. De auditie voor de castaanvulling vindt plaats tussen 11.00 en 15.00 uur, bij Danshuis Station Zuid Tilburg. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.danshuisstationzuid.com