Rubriek: Recensies

Pearl: een sensatie van begin tot eind

  Ben je al bezig met het maken van goede voornemens voor 2014? Dan willen we er graag eentje aan je lijst toevoegen: ga naar de voorstelling ‘Pearl, de baroksensatie’ van het Scapino Ballet! De succesvoorstelling uit 2012 is op veler verzoek terug in de theaters.   

Lees verder...

Scapino Ballet brengt ‘Le Chat Noir’ tot leven

Donderdagavond waanden wij ons een avond in Parijs… In werkelijkheid zaten we in de Rotterdamse schouwburg, bij de première van Le Chat Noir van het Scapino Ballet. Een voorstelling met als uitgangspunt het theatercafé ‘Le Chat Noir’, dat aan het einde van de 19e eeuw een broedplaats was voor kunstenaars in Parijs.   

Lees verder...

Step Up 4 brengt de wereld aan het dansen (video)

Een klein hoogtepuntje in deze dansluwe zomer: vanaf vandaag draait dansfilm Step up Revolution in de bioscopen! Het vierde deel van de Step up-franchise, in Nederland uitgebracht onder de naam Step up: Miami Heat (3D), richt zich voor de verandering niet op dance battles, maar op flashmobs. En dat werkt! De recensies zijn overwegend positief:

Lees verder...

Werters en de dans voor de ledenmaten

Werters gaat er goed voor zitten in Het Muziektheater in Amsterdam. Traces van Nederlands Dans Theater 1 staat op het programma met maar liefst twee wereldpremières en een herneming van Jirí Kylián uit 1994.

Lees verder...

Werters en de generaties van Dansgroep Amsterdam

Maandag, de eerste dansdag van de week. Op het programma staat Generations van Dansgroep Amsterdam. Als je het programmaboekje bekijkt, is de inhoud ver te zoeken. Verder dan een paar volzinnen gaat de informatie niet. Laat Werters het dan maar beleven.

Lees verder...

Werters en het conflict tussen technologie en identiteit

Tijdens de Nederlandse Dansdagen 2011 won Joeri Dubbe de aanmoedigingsprijs voor jong choreografie talent. Krisztina de Châtel zegt over hem dat het een jongen is die lef heeft om te experimenteren. Zelf is hij vooral heel erg bevlogen en energiek. Chrono is een veelbelovende choreografie van de 27 jarige Joeri Dubbe in de reeks ‘Blind

Lees verder...

Werters neemt de week door met Emio

ICK presenteert La Commedia. Als reactie op de serie voorstelling over Dante’s cyclus belanden we nu in de wereld van de entertainment. En hoe! Met rode piep-neuzen (succes gegarandeerd) en een heuse spreekstalmeester barst de voorstelling in de Rabozaal in Amsterdam los.

Lees verder...

Werters juicht voor Winston & Conny

Conny Janssen Danst bestaat 20 jaar en viert dat met Life-Live! Life omdat haar werk over het leven en de maatschappij gaat en Live omdat Conny Janssen Danst meer dan ooit leeft. In Life-Live! Laat Conny twee totaal verschillende stukken zien. Number one is sereen en subtiel in decor, dans en muziek. Common Ground is

Lees verder...

Werters Venus

Haar naam was Sarah… of Saartjie Baartman. Met de voorstelling …have you hugged, kissed and respected your brown Venus today maakt Robyn Orlin zelf geschiedenis, door het relatief onbekende levensverhaal van Baartman te vertellen in een actuele context. Werters was in de Stadsschouwburg Amsterdam getuige van de Nederlandse première over deze Hottentot Venus.

Lees verder...

Werters vindt traditie heel modern

De Indonesische gamelan ontmoet Westerse moderne dans. Iwan Gunawan ontmoet LeineRoebana, Boby Ari Setiawan ontmoet Tim Persent. Ghost Track is geen simpele East meets West, maar een bijzondere ontmoeting.

Lees verder...

Werters heeft respect voor Marco Gerris

Het ultieme uitje voor leuke ouders met hangerige puberkinderen; naar MonteverdISH, de nieuwste voorstelling van Marco Gerris (SYTYCD). Waar opera en breakdance samenkomen op het grote toneel van de schouwburg. Een risicovolle productie, noemt muziekproducer Perquisite MonteverdISH. Daar heeft hij gelijk in. Dat maakt het ook spannend. Soms vliegt de voorstelling keihard uit de bocht,

Lees verder...