Rubriek: Algemeen

Poll: Wat is jouw favoriete dansstijl?

Dansen.blog.nl wil graag weten wat jouw favoriete dansstijl is, zodat we de inhoud van het blog nog beter op jouw wensen kunnen laten aansluiten. Dus ben je geïnteresseerd in moderne dans, of juist in ballroom of latin? Of kun je geen dag zonder hiphop? Laat het ons weten door te stemmen op de poll:

Lees verder...

Dansen.blog.nl in een nieuw jasje

Hoera! Dansen.blog.nl heeft een make-over gekregen. Een nieuwe banner met prachtige dansfoto’s van fotograaf Bob Karman, een nieuw kleurtje en een nieuwe indeling. Wat vind je ervan?

Lees verder...

Dansen.blog nu ook op Facebook!

Sinds vandaag heeft Dansen.blog.nl een eigen Facebook-pagina: https://www.facebook.com/Dansenblog! Wil je mijn blogs dus ook via facebook volgen? Klik dan op bovenstaande link en klik daar vervolgens op ‘Vind ik leuk’. Want dat vind ik dan weer leuk!  Overigens is Dansenblog ook al een tijd via Twitter te volgen:

Lees verder...

Even voorstellen: jullie nieuwe dansblogger

Het is een paar maanden stil geweest op dansen.blog.nl nadat Suzan Vermeulen in april afscheid nam. Inmiddels heb ik (Linda Verhaegen) het stokje overgenomen en ik vind het een eer om op een platform als blog.nl te mogen schrijven over mijn grootste hobby: dans!

Lees verder...

Voorlopig laatste dansbericht

Nog even snel vanuit Spanje is dit mijn laatste blogbericht. Heel jammer, maar wat ik in Spanje ga doen is ook leuk en heeft ook met dansen te maken. Ik ga toeristen in hotels entertainen met dansen, zoals uit de musical Grease, Moulin Rouge en vele andere! Ook niet verkeerd. De training begint morgen en

Lees verder...

Dansen.blog.nl zoekt blogger

Hebben jullie genoten van dansen.blog.nl? Of juiste helemaal niet en weet je hoe het beter kan? Heb je passie voor dans, heb je journalistieke ervaring, beschik je over een vlotte pen en een (gefundeerde) mening? Dan is dit je kans! Dansen.blog.nl zoekt een redacteur die de blog wil overnemen.

Lees verder...

Welkom op dansen.blog.nl

Welkom allemaal op de nieuwste blog over dansen voor dansfanaten! Hierin bespreek ik het allerlaatste nieuws over alles wat met dans te maken heeft. Ik schrijf over allerlei dansvormen, zoals ballet, jazz-ballet, modern, stijldansen, streetdance, breakdance, hiphop en jump style. Maar er wordt ook aandacht besteed aan etnische vormen van dans, zoals flamenco, salsa, zouk,

Lees verder...

Balletdanser Glen Tetley overleden

Ach en wee, ditmaal een minder vrolijk bericht. De Amerikaanse balletdanser en choreograaf Glen Tetley is onlangs overleden. Hij stierf enkele dagen voor zijn 81e verjaardag aan de gevolgen van kanker. Tetley had in de jaren 60 van de vorige eeuw samen met Hans van Manen de leiding van het Nederlands Dans Theater. Hij heeft

Lees verder...

Met DDDD themajaar 2007 Dans & Muziek officieel van start

Het toeristische themajaar 2007 Dans & Muziek is 9 januari officieel geopend met een optreden van de Dutch Don’t Dance Division. Tijdens de vakantiebeurs in de jaarbeurs in Utrecht danste het Haagse dansgezelschap een gedeelte uit de Notenkrakersuite op de muziek van Tchaikovsky. Ook kan je nu de site www.dansenmuziek.nl bekijken en raadplegen.

Lees verder...

Gekke dansende dokter

Danstherapeute Charlotte Querido (79) gaf onlangs haar laatste danstherapie in Apeldoorn. Ze is de grondlegster van deze therapie. Haar danstherapie werd door veel mensen en vooral artsen als belachelijk en lichtzinnig gezien. De danstherapeute stond bekend als ‘die gekke dansende dokter’.

Lees verder...

Britney Spears on Ice

De ijsshows schieten als paddestoelen uit de lucht. Voor de kinderen heb je Disney on Ice. Als je bekende Nederlanders wilt zien ijsdansen, doe je de televisie aan. Voor het echte werk ga je naar Holiday on Ice! Tot 7 januari zijn de dansers van Holiday on Ice nog te bewonderen in Nederland.

Lees verder...

Duitse choreograaf wint

Vaste choreograaf van het Scapino Ballet, Marco Goecke, heeft de Njinsky Award gewonnen voor meest belovende en opvallende choreograaf in de internationale danswereld. De ceremonie werd georganiseerd door het Monaco Dance Forum. De prijs werd uitgereikt door prinses Caroline van Monaco.

Lees verder...

Onbekenden dansen op ijs

Ja ja, er komt weer een nieuwe Sterren Dansen op IJs en de eerste namen zijn bekend. Namen als Arend Langenberg, Thomas Berge, Kristina Bozilovic en Elle van Rijn klinken dan. Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe zij eruit zien, dus voor mij wordt het dan ‘Onbekenden dansen op ijs’. En ja, waarom zouden

Lees verder...

Dans-Idols?

Het is alweer een tijdje geleden dat het in de krant ‘Metro’ stond, maar misschien toch leuk om alsnog te vermelden. Een stukje over een achtergronddanseres die in ‘Metro’ geïnterviewd werd. Sofia Boutella, een naam die je waarschijnlijk niks zegt, is toch al meerdere keren op televisie geweest. Zo danste ze in Madonna’s videoclip Hung

Lees verder...