Rubriek: Video

Hiphopdanser wordt singer-songwriter

Kiezen tussen dansen en zingen is voor Alex Green net zoiets als kiezen tussen ademhalen en eten: onmogelijk. Hij is een zingende danser, of een dansende zanger. Zijn hip-hop talent is alleen iets eerder aan het licht gekomen dan zijn singer-songwriter skills. Nu presenteert hij zijn debuutsingle: Glorious. En goed nieuws: hij laat in zijn videoclip

Lees verder...

Weer geen dansact door naar finale Holland’s Got Talent

Vorige week werd 2Fusion Crew en Afrokikos al naar huis gestuurd, deze week hadden onder andere de dansers van Yojigen dikke pech… Wederom dus helaas wéér geen dansact door naar de finale van HGT. Terecht of niet? Wij wilden in elk geval nog even nagenieten van het prachtige optreden van Yojigen. Bekijk het hier terug!

Lees verder...

Carlton uit Fresh Prince doet z’n Carlton dansje

Nu écht! Twee weken geleden schreven we al over de danskwaliteiten van acteur Alfonso Ribeiro in de Amerikaanse tv-show Dancing with the Stars. Toen herkende we al iets van de stijl van zijn ‘signature move’: de Carlton Dance. Maar deze week liet hij ons écht genieten van zijn originele dansje uit The Fresh Prince of

Lees verder...

Kijken: jongetje gaat los op de dansvloer

Jonge kinderen durven nog te dansen alsof er niemand kijkt, ook al kijkt de hele zaal naar ze. Dit jongetje laat een paar geweldige moves zien op de dansvloer. En hij heeft talent! Bekijk de video.

Lees verder...

Video: dansen als een dreumes die net kan lopen

Heb je wel eens heel goed gekeken naar de bewegingen van een baby die net kan lopen? Die bewegingen zijn zo puur, dat deze dansers het als inspiratie gebruikten tijdens hun dansles. Een baby als choreograaf dus… Erg leuk filmpje: kijken!

Lees verder...

Kijken: nooit te oud om te dansen!

‘Annie, hou jij mijn stokkie even vast?’ Dat je nooit te oud bent om lekker uit je dak te gaan op de dansvloer, dat bewijst deze meneer wel. Wat een heerlijk gezicht! Bekijk de video.

Lees verder...

Sexy dansen met bekende Nederlanders

Een leuke actie van zanger Nielson: hij roept via twitter mensen op om hun dansmoves te tonen op zijn nieuwe single ‘Sexy als ik dans’. En hij daagt BN’ers uit om ook filmpjes van hun sexy dansjes in te sturen. Wie vind jij het meest sexy dansen?

Lees verder...

Choreo van de week: Noa – Say Something

De winnares van Junior Dance 2014 heeft een videoclip uitgebracht van haar winnende choreografie van haar finaleoptreden. Het nummer wordt gezongen door A Great Big World en Christina Aguilera en heeft als titel ‘Say Something’. De regie is gedaan door Roy Ferwerda.

Lees verder...

Kijken: Tennissers houden dance battle op Roland Garros

Toen tennisspelers Gaël Monfils en Laurent Lokoli tijdens Roland Garros niet konden tennissen vanwege de regen, bedachten ze gauw een andere manier om tegen elkaar te strijden: een dance battle! En deze twee heren blijken aardige moves in huis te hebben. Bekijk de video!

Lees verder...

Choreo van de week: Steeve Austin – Yoncé

Een nieuwe rubriek op Dansen.blog.nl: de Choreo van de week! Elke donderdag struinen wij het internet voor je af voor een toffe, indrukwekkende, prachtige of gewoon superstoere choreo. En we trappen af met deze vette clip van SYTYCD-choreograaf Steeve Austin. Spot jij ook de andere SYTYCD-bekende in de video?

Lees verder...