Tap Factory maakt alle beloftes waar

Foto: Phillipe Fretault

“Razendsnel voetenwerk, spectaculaire danschoreografieën, stoere mannen en een enorme dosis heerlijke humor.” Zo wordt het dansspektakel Tap Factory omschreven. En er is geen woord van gelogen: wat een show!

Vorige week was de première van Tap Factory in het World Forum Theater Den Haag en Dansenblog mocht daarbij zijn. De internationale tapproductie heeft al uitverkochte tournees door Europa en Zuid-Amerika achter de rug, dus we verwachtten veel van de stoere dansende mannen. Al die verwachtingen werden dubbel en dwars waargemaakt.

De energie spatte van het toneel af! Tapdans, percussie, acrobatiek en hiphop: het kwam allemaal voorbij. Het publiek werd op een leuke interactieve manier bij de show betrokken en was zelfs even onderdeel van het verhaal.

Heerlijke ritmes werden er gespeeld op van alles en nog wat: percussie op olievaten, met blikjes, op ladders en met zand. We zagen acrobatiek op een schommelstoel en aan een koord op grote hoogte. En de enige vrouw in het gezelschap liet een bijzondere act zien in een enorme hoepel. Hoogtepunt van de show was toch wel het optreden van acrobaat Charlie Plaçais die met zijn enorme bovenlijf en spiermassa de zwaartekracht tartte.

Een groot deel van de aanwezigen in de zaal zat er voor een bijzonder castlid: SYTYCD-winnaar Danny Boom speelde een gastrol in de voorstelling. Zodra hij op toneel verscheen werd zijn naam gescandeerd door het publiek. Danny danste prachtig, maar zijn stukken bleven wel een beetje losstaan van de rest van het verhaal dat verteld werd. Maar het was hoe dan ook genieten om Danny weer eens in actie te zien: wat bijft het toch een mooie danser.

Enthousiast geworden? Dan zou ik zeker proberen deze kerstvakantie nog even een voorstelling mee te pakken. Tap Factory is nog tot 4 januari te zien in Den Haag. Meer informatie en kaartverkoop via www.tapfactory.nl

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Tap Factory: tapdans, acrobatiek, percussie en humor in één show
Lees ook:Winnaar SYTYCD 2013 danst mee in Tap Factory
Lees ook:WINNEN: kaartjes voor première Tap Factory
Lees ook:Première theatertour So You Think You Can Dance gecanceld
Lees ook:Winnaar SYTYCD Danny Boom weer in ziekenhuis

1 Reacties // Reageer

One thought on “Tap Factory maakt alle beloftes waar

  1. Gonny Devilee

    Ik ben het 100% eens met deze recensie. Het was een spectaculaire show ben overtrof mijn verwachting!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>