Kungfu held wint dansprijs

Dat is grappig. Actieheld Jackie Chan krijgt een dansprijs. Zijn kungfu choreografieën in zijn actiefilms worden als kunstvorm beschouwd. Althans dat vind de Hong Kong Dance Alliance. Dat is weer eens een ander soort ‘dans’! Maar een kunstvorm is het zeker.

Jackie Chan heeft zijn opleiding gevolgd aan de China Drama Academy. Daar kreeg hij van jongs af aan les in zang, dans, toneel en verschillende vechtsporten. Wellicht kon hij door zijn opleiding, creativiteit en acrobatiek in zijn vechtscènes kwijt. Hij speelde onder andere in ‘Rush Hour’ en ‘Shanghai Noon’. De 52-jarige acteur kreeg deze oeuvreprijs ook omdat hij jonge dansers financieel steunt.

Hong Kong Dance Alliance is een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van dans in Hong Kong. De dansprijs, onderdeel van de Hong Kong Dance Awards, wordt op 6 februari aan de actieheld uitgereikt.

Foto: http://www.afn.org

 

Lees ook:Gouden Zwaan voor Krisztina de Châtel
Lees ook:Lezing over Josephine Baker
Lees ook:Oudere danser staat centraal op Act Your Age Festival
Lees ook:Jan Kooijman hoopt op Talent Award
Lees ook:Bredase danser in liveshow SYTYCD

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>