Apart Chinees dansfilmpje

Ik had al een leuk filmpje van een mooie Chinese dans laten zien (zie ‘Chinese moderne waaierdans’). Hier is een andere mooi Chinees dansfilmpje. Apart, maar toch ook mooi. Het is wel weer wat anders. Aparte sierlijke bewegingen die me in het begin ergens ook aan traditionele Indiase dans deden denken. Nu ja, oordeel zelf maar!

Lees ook:Chinees moderne waaierdans
Lees ook:Pearl: een sensatie van begin tot eind
Lees ook:Edelsmeedkunst als dans
Lees ook:Originele chinese klassieke dans in Lucent Danstheater
Lees ook:5 danstips voor het Haags Uit Festival

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Apart Chinees dansfilmpje

  1. dismorphya

    heel mooi filmpje. echt heel cool, als je zow iets toch kon leren he… maar als je dit mooi vind moet je eens “tenko dadadan osaka” zien dat is echt super vet… k ben naar een voor stelling van hun geweest, het is een japanse drum band maar ze doen ook traditionele japanse dansen zo als die op kabuki muziek ik zal een link geven….
    http://www.youtube.com/watch?v=dq8W53AFPM8
    je moet even wachten voor het dans gedeelte maar het is super mooi. en als je de kans hebt er naar toe te gaan zeker doen :) :):):)
    sayonara!!!

      /   Reply  / 
  2. Silvinka

    Deze dans is een Dai dans. De Dai is een erkende minderheidsgroep in China afkomstig uit o.a Thailand. Daarom wijkt het af van wat wij zien als Chinese dans. En zo heb je nog 54 andere etnische groepen in China met hun eigen dans, maar het valt wel allemaal onder de noemer ” chinese dans”

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>