Nieuw dansgezelschap op Cran Canaria

Er wordt een nieuw balletgezelschap opgericht op Cran Canaria. Al ruim tweehonderd balletdansers en danseressen zich ingeschreven voor de auditie. Het nieuw op te richten Gran Canaria Ballet zal uit 12 beroepsdansers en 12 beroepsdanseressen bestaan. Het Ballet zal het tweede nationale dansgezelschap van Spanje zijn, na Compañía Nacional de Danza. Het gezelschap gaat op de belangrijkste podia in de wereld voorstellingen verzorgen. Het nieuw te vormen ballet zal zich aan het publiek laten zien tijdens de heropening van het Pérez Galdós-theater.

Audities zullen in Madrid, Parijs en Las Palmas de Gran Canaria worden gehouden. Artistiek directeur van het Cran Canaria Ballet Anatol Yanowsky, directieassistent Jan Broeckx en choreografe Montserrat León zullen bij de audities aanwezig zijn. De eerste audities zijn op 17 en 18 februari in Madrid.

Foto: http://grancanaria.hollandsenieuwe.com/cgi-bin/sources/db.cgi?&ID=3700&ww=1&view_records=1&db=nieuw

Lees ook:Nieuw gevormde ‘Gran Canaria Ballet’ gaat repeteren
Lees ook:Groningse choreograaf verlaat Gronings dansgezelschap
Lees ook:Directeur NDT heeft nieuwe baan
Lees ook:Dans op internationale vrouwendag
Lees ook:Nationaal Ballet op televisie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>