Nieuw gevormde ‘Gran Canaria Ballet’ gaat repeteren

Zoals eerder vermeld werden onlangs audities gehouden voor het nieuwe Gran Canaria Ballet. Het nieuwe ballet bestaat uit 24 leden met acht verschillende nationaliteiten. De dansers beginnen 16 maart in het Centro Coreográfico Trini Borull met het instuderen van wel drie choreografieën. Deze zullen tijdens het debuut van het gezelschap eind april 2007 in het Pérez Galdós-theater worden opgevoerd.

Het balletgezelschap is internationaal vertegenwoordigd. In het gezelschap zitten drie Fransen, twee Japanners, drie Canadezen, een Chinese, een Cubaanse, een Colombiaanse en een Poolse. De overige dansers hebben de Spaanse nationaliteit. Mocht een van deze dansers toch afzien om bij het gezelschap te dansen, dan staat er een dozijn andere dansers van de reservelijst te trappelen om de begeerde rol over te nemen.

De repetities beginnen op 16 maart om 11.00 en duren tot 15.30. De dansers krijgen dansles en de choreografieën worden ingestudeerd. Er is nog maar een korte tijd tot de premiere in het Perez Galdoz Theater en daarom moeten de kersverse Gran Canaria dansers zich extra inspannen. Daarom krijgen de dansers maar één dag in de week vrij. In april 2007 zal er ook een open repetitie worden gegeven voor universiteitsstudenten, zodat zij de dynamiek van de repetities van dit gezelschap leren kennen.

Maar niet alleen de dansers werken hard voor het debuut, ook het theater waarin ze zullen dansen, moet in goede conditie worden gebracht. Daar wordt nu druk gebouwd, ook op zondagen, wat zorgt overlast voor de buurtbewoners. Het theater zal 14 april 2007 worden geopend.

Foto: grancanaria.hollandsenieuwe.com

Lees ook:Nationaal Ballet wil BTW-verhoging voor zijn
Lees ook:Bolshoi’s Don Quichot live in de bios
Lees ook:Win kaarten voor Rock the Ballet in Carré
Lees ook:Nieuw dansgezelschap op Cran Canaria
Lees ook:Winnen: kaartjes voor Matthew Bourne’s Cinderella

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>