Zwanenmeerballerina’s dansen in het zwart

Een groot aantal van de 48 ballerina’s van de voorstelling Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld heeft donderdag de generale repetities in zwarte tutu’s gedanst als protest tegen de cultuurbezuinigingen van het kabinet-Rutte. Dat heeft een woordvoerder van het World Forum Center gemeld. De danseressen van het Russische Tsjaikovsky Perm Ballet vrezen dat zij door de btw-verhoging die het kabinet per 1 januari doorvoert op kaartjes voor podiumkunsten na deze voorstelling niet meer naar Nederland kunnen komen.

In eerste instantie wilden de ballerina’s woensdag protesteren door te dansen op het Binnenhof. Maar dit verbood de producent van de voorstelling, omdat ze dan kou zouden kunnen vatten. De voorstelling is tot en met zondag in het World Forum Center in Den Haag te zien. (ANP)

Lees ook:Zwanen mogen niet landen op het Binnenhof
Lees ook:Tap Factory: tapdans, acrobatiek, percussie en humor in één show
Lees ook:Winnaar SYTYCD 2013 danst mee in Tap Factory
Lees ook:Dansfilm Center Stage op Belgische tv
Lees ook:Dikke ballerina’s gewild in ‘Big Ballet’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>