Ongeremde passie van Japanse meesterchoreograaf Teshigawara

saburo teshigawaraDe Japanse meesterchoreograaf Saburo Teshigawara komt naar Stadsschouwburg Amsterdam met het gepassioneerde duet Obsession. Na afloop van de dansvoorstelling interviewt recensent en ex-danser Klaas Backx de Japanse meesterchoreograaf.

Saburo Teshigawara geldt wereldwijd als een van de belangrijkste choreografen van de moderne dans. Teshigawara is beïnvloed door diverse Japanse dansvormen, onder meer Butoh. Zijn dansers maken met hun ledematen lange lijnen, afgewisseld met korte, messcherpe bewegingen door de ruimte. Teshigawara, die zelf een achtergrond heeft in de beeldende kunst, ziet dans als beeldhouwen met lucht, plaats en tijd.

In Obsession staat Saburo Teshigawara zelf weer op het toneel. Hij speelt in dit duet met licht en schaduw. Obsession gaat over de duistere wereld van de ongeremde passie, de dwanggedachte, het te hevige verlangen. Stuwende electro, afgewisseld met vioolsonates, drijven de twee uitzonderlijke dansers, Teshigawara en Rihoko Sato, voort.

Maandag 27 mei, 20.00 uur is Saburo Teshigawara te zien in Stadsschouwburg Amsterdam. Meer info: www.ssba.nl.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Amsterdamdans nieuw festival
Lees ook:Geluk bij een ongeluk voor Scapino Ballet
Lees ook:Gratis dans tijdens dansdagen
Lees ook:Isabelle Beernaert naar de Nederlandse theaters!
Lees ook:Documentaire over choreografe Wies Bloemen en Danstheater AYA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>