CaDance: twee weken boordevol moderne dans in Den Haag

De komende drie weken zul je op Dansen.blog.nl regelmatig blogjes lezen over CaDance: het tweejaarlijkse moderne dansfestival in Den Haag. Wij gaan als vrijwilliger bij de promo crew van Club Movers ’n Shakers verslag doen van het festival. En we raden jullie aan om ook naar CaDance te komen, want er is heel veel moois te zien!

Aanstaande vrijdag 25 januari begint CaDance met ‘Up&Coming Choreographers’, de eerste officiële samenwerking tussen danshuis Korzo en het Nederlands Dans Theater. Zoals de titel al zegt zullen we de choreografen van morgen te zien krijgen, namelijk Joeri Dubbe, Natália Horecná en Jirí Pokorný. Hun werk wordt gedanst door de jonge dansers van het NDT2, waar wij persoonlijk groot fan van zijn.

Het festival duurt tot en met 9 februari en vindt plaats op verschillende locaties in Den Haag. Het thema van deze editie is ‘Proximity’, wat staat voor nabijheid en intimiteit. De dansers en choreografen zullen laten zien dat danskunst altijd een unieke en persoonlijke ervaring schept.

Een voorstelling waarbij dat thema heel goed tot uiting komt, is het stuk ‘5×5’. Vijf verschillende choreografen hebben nieuw werk gemaakt op een door hun gekozen locatie in de historische binnenstad van Den Haag. Het publiek trekt met een gids langs die route door de stad. De première is op zaterdag 26 januari, maar het stuk word tijdens het gehele festival tien keer gedanst. Een aanrader, wij gaan ook!

Natuurlijk staan er nog veel meer geweldige stukken op het programma; het festival telt maar liefst zestien premières. Bekijk vooral het programma. Kaarten zijn te koop via de website of telefonisch 070-363 75 40. Naar welk stuk ga jij?

Club Movers ’n Shakers zoekt versterking! Club Movers ‘n Shakers is dé club voor jongeren die van dans houden en betrokken willen zijn bij kunst en cultuur in Den Haag. Kijk hier voor meer info.

Volg Dansen.blog.nl ook op Facebook en Twitter!

Lees ook:Caggie: ‘Urban is net zo hedendaags als moderne dans’
Lees ook:CaDance: spannend werk van Up & Coming Choreographers
Lees ook:CaDance: 5 vragen aan choreograaf Jasper van Luijk
Lees ook:Foto-expositie Den Haag Danst!
Lees ook:Den Haag danst!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>