Dansen voor 24 gemeenteloketten

Ik vind het altijd leuk als verschillende soorten dansen gecombineerd worden. Of als er op aparte plaatsen wordt gedanst. Zo ook de voorstelling van Theatergroep Dogtroep, het Nederlands Dans Theater en ruim 100 bewoners uit onder andere de Schilderswijk. Zij voeren de voorstelling ‘Loket 025’ op en gaat over gebeurtenissen als geboorte, huwelijk, verhuizing en dood. Dit wordt opgevoerd voor de 24 gemeenteloketten in het Haagse stadhuis.

De voorstelling is een combinatie van verschillende technieken en culturen. Op dansgebied wordt moderne dans gecombineerd met onder andere Bollywood en traditionele Javaanse dans. Violisten en blazers repeteren met Senagelese slagwerkers. Hindoestaande verhalenvertellers werken samen met Marokkaanse rappers. Het was de bedoeling dat de 120 deelnemers zelf met ideeën kwamen voor de voorstelling. Deze voorstelling is de uitkomst ervan. De wethouder van cultuur, Jetta Klijnsma is blij met het initiatief ‘Het is belangrijk dat verschillende culturen met elkaar in aanraking komen.’ Als het aan haar ligt, krijgt het project zeker een vervolg.

Voorstellingendata: 17, 19, 20, 21, 23, 24, 26, 27, 28 januari om 20.00 u in het Atrium van het Haagse stadhuis, Spui 70.

Meer informatie op: http://www.haagsuitburo.nl/dsp_productie.cfm?prodID=104BF09D-C3BC-E44A-90CCADEEF331FF68

Foto: AD

Lees ook:Nachtelijke mars van Rotterdam naar Den Haag
Lees ook:5 danstips voor het Haags Uit Festival
Lees ook:Nederlandse Dansdagen wint Stimuleringsprijs Mens en Cultuur 2012
Lees ook:Wethouder danst met leerlingen
Lees ook:Videoclips voor kinderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dansen voor 24 gemeenteloketten

  1. Margaretha Kartoredjo

    Geachte mevrouw/mijnheer,

    Hierbij vraag ik of het mogelijk zou voor mij Bollywood danslessen te volgen. Niet voor specialisatie, maar gewoon om het in zekere toch nog te kunnen dansen. Ik ben wel 44 jaar oud.
    Als het wel zo is, gelieve het adres voor mij te mailen, de tijd, tijdsduur en de onkosten erbij te vermelden. Het moet echter een locatie dichtbij wassenaar zijn of snel met de bus te bereiken.
    Bij voorbaat dank.

    Met vriendelijke groet,

    Margaretha Kartoredjo

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>