Nijenhuis komt met eerste Nederlandse dansfilm

Producent Johan Nijenhuis gaat de allereerste Nederlandse dansfilm regisseren. De voorbereidingen voor ‘Body Language’ zijn momenteel in volle gang. De opnames gaan pas in het voorjaar van 2011 van start. Het verhaal gaat over de vijf beste dansgroepen van Nederland. Het gehele gezelschap reist af naar New York om aan een danswedstrijd mee te doen. Maar dan wordt de subsidie ingetrokken. Vijf doorzetters uit de verschillende groepen besluiten toch naar de Verenigde Staten te vertrekken zonder geld, met alle gevolgen van dien.

Nijenhuis, die onlangs een eigen productiehuis begon, heeft de hulp van diverse vakmensen ingeroepen. Zo ontwikkelt Roy Julen, bekend van So You Think You Can Dance, de choreografie in de film en componeert Giorgi Tuinfort de muziek. Hij werkte eerder samen met grote namen als Madonna en Gwen Stefani. In het najaar van 2011 moet de film in de bioscopen te zien zijn.

Lees ook:Winnaar SYTYCD krijgt rol in film
Lees ook:Win de DVD van Body Language!
Lees ook:DVD Stomp uit
Lees ook:SYTYCD-winnaar toch niet in film?
Lees ook:Poppen en dansers blazen nieuw leven in Griekse mythen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>