Kijkje achter de schermen bij Step up 4 Revolution

Filmposter via Facebook.com/StepUpMovie

Vorig jaar heb ik de complete Step Up 1 t/m 3 Collection-box gekocht in de veronderstelling dat het daarna wel klaar zou zijn met de sequels, maar inmiddels komt er toch weer een deel  4 aan: Step Up Revolution. Vanaf 26 juli te zien in de bioscoop, hier alvast een kijkje achter de schermen waarin we zien hoe de choreografen te werk gaan.

Wat kunnen we verwachten van Step up Revolution? Het verhaal speelt zich af in Miami. Centraal staat de danscrew MOB die originele flash-mobs doet op straat. Waarschijnlijk zal het verhaal weer totaal ondergeschikt zijn aan de dancemoves, net zoals in de voorgaande delen met als dieptepunt deel 3. In die film draaide het vooral om de 3D-effects – die overigens best spectaculair waren – maar als je geen 3D-tv hebt, kun je de film beter in de kast laten liggen. Dus laten we het niet te lang over het verhaal hebben, ik kijk de films persoonlijk alleen voor de dansen.

In deel 2 en 3 werd vrijwel alleen maar hiphop gedanst, maar de choreografen van deel 4 beloven ons dit keer meer verschillende stijlen. Er komen in de backstage-video inderdaad enkele shots voorbij waarin latin, modern/jazz en klassiek wordt gedanst, maar het overgrote deel is toch weer hiphop. Gelukkig kan ik hiphop erg waarderen, dus dat wordt toch een avondje naar de bioscoop eind juli!

Lees ook:Step Up 4 brengt de wereld aan het dansen (video)
Lees ook:Weinig dans in dansfilm
Lees ook:VS nog geen genoeg van dansfilms
Lees ook:Bolshoi’s Don Quichot live in de bios
Lees ook:Nieuwe hiphop dansgame van Ubisoft

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>