Demonstratie tegen ballerina

Onlangs hebben demonstranten tegen racisme geprotesteerd tegen het optreden van de Britse ballerina Simone Clarke van het English National Ballet. Zij is namelijk lid van de extreem-rechtse British National Party (BNP). De demonstranten riepen voor het Coliseum-theater leuzen als ‘Ballet, geen BNP!’. Ze dreigden ook de voorstelling van het ballet Giselle, waarin Clarke de hoofdrol danst, te verstoren. Maar de demonstranten waren met te weinig man om het Coliseum te kunnen blokkeren, zoals ze hadden aangekondigd.

Clarke vertelde onlangs in een interview met een undercoverjournalist van The Guardian dat ze lid is van BNP ‘omdat die partij als enige iets wil ondernemen tegen de volkomen uit de hand gelopen immigratie. Door mijn man Yat Sen-Chang ben ik ook lid geworden van het BNP.’ Haar man danst ook bij het National Ballet.

De meeste dansers bij het National Ballet en ook haar man zijn van buitenlandse afkomst. ‘Ik zal wel altijd bekend staan als BNP-Ballerina, dat moet dan maar,’ aldus Clarke na de onthulling, ‘maar ik heb nergens spijt van.’

De BNP wordt veel geassocieerd met harde jongens met kaalgeschoren koppen. Enkele leden van de BNP kwamen onlangs naar het Coliseum om Clarke te zien dansen. ‘Ze zagen er niet bepaald uit als balletliefhebber, maar eerder als een bezoeker van bokswedstrijden,’ aldus een journalist.

Nu staat Clarke in ieder geval wel in de spotlight. Slechte publiciteit is ook publiciteit. Ik ben benieuwd wat dit verder met haar carrière doet.

Foto: website Yat Sen-Chang en Simone Clarke

 

Lees ook:Unieke beelden dansende Freddy Mercury
Lees ook:Nederlands Dans Theater genomineerd voor Britse dansprijs
Lees ook:Scapino-danseres Bonnie Doets wint Gouden Zwaan
Lees ook:Amerikaanse soldaat danst
Lees ook:Marijn Rademaker als Florimund

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>