Ghost Track in VPRO’s Vrije Geluiden

Aanstaande zondag zijn choreografen, dansers en musici van LeineRoebana´s dansvoorstelling Ghost Track te gast in Vrije Geluiden, om 10.30 uur op Nederland 1. Presentator Melchior Huurdeman gaat dieper in op de voorstelling met choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana en natuurlijk componist Iwan Gunawan. Daarnaast is er dans te zien en kun jehoren wat Iwan’s gamelan ensemble Kyai Fatahillah zo bijzonder maakt. Naast LeineRoebana zijn percussionist Cyro Baptista en singer-songwriter Fatoumata Diawara te gast.

Hoe laat je nieuwe invloeden toe zonder jezelf te verliezen? Ghost Track is een ontmoeting van uitersten: Europa en Indonesië, het traditionele en het hedendaagse, dans en muziek. Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana dagen vijf westerse dansers, drie Indonesische dansers en componist Iwan Gunawan met zijn gamelan ensemble Kyai Fatahillah uit samen te smelten tot iets nieuws. Ghost Track gaat op vandaag in première in het Chassé Theater in Breda..

Vrije Geluiden: zondag 20 november 2011 op Nederland 1 om 10.30 uur. De herhaling is op zaterdag 26 november 2011 om 09.00 uur op Nederland 1. Digitaal kanaal Cultura zendt deze uitzending uit op woensdag 23 november 2011 om 21.00 uur. Tevens komt de uitzending op de website www.vrijegeluiden.nl en verschijnt er een podcast (ook op www.vrijegeluiden.nl).

Lees ook:Werters vindt traditie heel modern
Lees ook:Korte tournee Leine & Roebana
Lees ook:Dans voor kinderen in Hatchlings#3
Lees ook:VIDEO: Dansende conducteur in Rotterdamse tram
Lees ook:Scapino Ballet danst op Franse chansons in ‘Le Chat Noir’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>