Don Quichot van Nationaal Ballet op televisie

Liefhebbers van klassieke dans kunnen op zaterdag 25 december terecht bij de NTR. De zender zendt dan een registratie van Don Quichot van het Nationaal Ballet. Op Nederland 2 wordt een verkorte versie van de nieuwe productie van deze klassieker om 13.15 uur uitgezonden.

Critici van dansmagazine Dance Europe hebben Don Quichot uitgeroepen tot een van 10 ‘Outstanding Productions of the Year’. Ook de productie In Light and Shadow van Krzysztof Pastor, vaste choreograaf bij Het Nationale Ballet, in 2000 voor het gezelschap maakte, behoort tot de genomineerde voorstellingen, in de uitvoering van het Scottish Ballet.

Van de 170 dansers die worden genoemd op een shortlist zijn er vier in dienst bij Het Nationale Ballet: Jurgita Dronina (toen nog werkzaam bij het Koninklijk Zweeds Ballet), Anu Viheriäranta (voor Reverence van David Dawson), Alexander Zhembrovskyy (voor Sarcasmen van Hans van Manen), Anna Tsygankova (voor Sarcasmen van Hans van Manen) en Cédric Ygnace (voor Nijinsky van Krzysztof Pastor).

In het voorjaar van 2011 verschijnt de DVD van Don Quichot. Naast een registratie van de voorstelling bevat deze ook veel bonusmateriaal.

Lees ook:Drie dansers Nationaal Ballet genomineerd
Lees ook:Don Quichot op Nederlandse tv
Lees ook:Eerste soliste Jurgita Dronina wint Zwaan!
Lees ook:Het Nationaal Ballet on tour
Lees ook:Don Quichot geprolongeerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>