Eén heer met twee dames

Ik heb weer een geweldig zoukfimpje gevonden! Of eigenlijk een lambazoukfilmpje, een iets andere dansvorm. En wel van Berg en Solange Dias uit Groot-Brittannië. Berg en Solange zijn broer en zus en zijn al 15 jaar danspartners. Ze staan wereldwijd bekend voor hun gepassioneerde interpretatie van de lambazouk en hun adembenemende optredens.

Toen ik het filmpje bekeek, kreeg ik al snel kippenvel toen ze de eerste passen inzetten. En dat werd steeds meer naarmate de dans vorderde. Wat een passie en romantiek zat in die dans! Er was geen moment rust te zien. Het verbaasde me soms dat Solange Dias na de tig pirouettes die ze danste niet duizelig neerviel, maar ze werd steeds goed opgevangen door Berg Dias.

Toen de muziek stopte was het nog niet afgelopen. Nadat ze van het podium waren gelopen, kwamen ze weer terug. Maar niet alleen. Een andere dame vergezelde hen, Magda Dias, ook een zus van Berg. Gezellig met de hele familie aan het dansen. Eerst begonnen met zijn drieen gezellig in een kringetje te lopen, maar al snel had Berg aan elke hand een andere zus. Dan moet je toch echt goed kunnen dansen, om met de ene dame dat pasje te doen en met de andere een ander pasje…. kippenvel kreeg ik ervan!

Wil je ook zo dansen als Berg en Solange? Binnenkort is er een lambazoukcongress wat zij georganiseerd hebben. Je moet dan wel helemaal naar Porto Seguro in Brazilië, maar dan krijg je wel les van Berg Dias en andere topleraren. Daarnaast zijn er allerlei shows, dansoptredens, feestjes en workshops van anders dansstijlen, zoals gafieira, capoeira en salsa. Het congres is van 2 tot en met 9 januari.

Het filmpje is te zien op: http://www.youtube.com/watch?v=fG9BhGj60QI&mode=related&search=

Meer informatie over het lambazoukcongress:

http://www.lambada.co.uk/congress/2007.php
Foto:
www.lambada.co.uk

Lees ook:Obsessie voor zouk
Lees ook:Kleine meid danst zich een slag in de rondte
Lees ook:Pussycat dolls wannabe’s lopen virus op
Lees ook:IJsdanswedstrijd voor de professionals: EK Kunstrijden
Lees ook:The way Chinese do it

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>