Obsessie voor zouk

Youtube en dans: gaan goed samen! Naast heel veel filmpjes waarvan je je afvraagt waarom iemand dat in hemelsnaam wil ‘broadcasten’, zijn er ook hele leuke filmpjes. In mijn zoektocht naar zoukdansfilmpjes, stuitte ik op het filmpje ‘Obsessão por Zouk’. Nou, dat klinkt goed en het beginplaatje van het filmpje ook. Vijf danseressen die klaarstaan op een groot podium om een professionele show weg te geven. Toen de vijf heren opkwamen, werd er luid gejuicht.

Toch had ik meer verwacht van de show, meer obsessie, zoals de titel deed vermoeden. Ik had meer de passie verwacht zoals Berg en Solange Dias op het ander filmpje toonden (zie ‘Eén heer en twee dames’).

De dans begon overigens goed, met mooie pasjes. Maar uiteindelijk werd het meer een vaste choreografie afwerken, waar weinig ruimte voor emotie is. Als één paar het danste was het zeker mooi, maar als ze in een groep dansen, verwacht ik meer partnerwisselingen of in andere formatie dansen. Net toen ik me dat bedacht, ging ze van partner wisselen. Wel hebben ze er een mooi eind aan gebreid, namelijk waar de dame ging liggen en zij via ingewikkelde bewegingen ineens op de heer zat. Maar dat was dan het enige acrobatische hoogstandje.

Niettemin toch erg genoten! Je kan goed zien wat zouk nou eigenlijk inhoudt, want er zijn duidelijk zoukpassen te zien. Dat alleen al maakt het de moeite waard.

Het filmpje kan je zien op:http://www.youtube.com/watch?v=FQE_aUMLSck&NR

Foto: van het filmpje

Lees ook:Afrikaanse show wint zoukcompetitie
Lees ook:Moderne buikdans
Lees ook:Eén heer met twee dames
Lees ook:Lambada clip Kaoma
Lees ook:Koreaanse Lint-met-hoofd-beweeg-dans

1 Reacties // Reageer

One thought on “Obsessie voor zouk

  1. Rob

    Hoi hier misschien een leuke tip voor mooie zouk video,s
    Ga maar eens zoeken op Adilio Porto

    Groetjes rob.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>