Koreaanse Lint-met-hoofd-beweeg-dans

Enig idee hoe traditionele Koreaanse dans eruit ziet? Ikke niet. Totdat ik een filmpje op Youtube vond. Het is een filmpje van traditionele Koreaanse drum dans. Oftewel, er wordt niet alleen gedanst, er wordt ook gedrumd. Maar dat is nog niet alles. Ze hebben ook een stuk lint als attribuut. Het deed me denken aan het onderdeel lint van ritmisch gymnastiek. Maar in plaats van dat ze het lint vasthouden, zit het vast aan hun hoofd.

Net zoals bij ritmische gymnastiek maakt het lint cirkels. In plaats van de handen, moet het hoofd die cirkels van het lint bewerkstelligen. Het hoofd moet dus flink in cirkels bewegen… En dat een paar minuten lang. En soms heel snel, op het ritme van de drums. Die ze ook nog eens zelf bespelen.. Ik kreeg er pijn van in mijn nek terwijl ik ernaar keek. Maar tegelijk is het erg spectaculair om naar te kijken! Petje af voor die dansers!

Ik ben benieuwd of dit na salsa, buikdansen en zouk de nieuwe danshit wordt om lessen in te nemen…

Lees ook:Edelsmeedkunst als dans
Lees ook:Turnkampioene in SYTYCD
Lees ook:Buikdans is geen buikdans
Lees ook:Nieuw springdansje
Lees ook:Gerard Joling op zijn ‘sterretje’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>