Explosieve show alleen in Breda

political-motherTien dansers, vijf drummers, vijf elektrische gitaren , 1 acteur en dan explodeert het. Political Mother is als een steeds surrealistischer wordende keten van beelden die en even amusante als schokkende indrukken. Political Mother zet onze waarden op losse schroeven en stelt onze waarneming op de proef. Het toont een spanning tussen verschillende werelden en is als een trip vol energie: opzwepend, fysiek, dierlijk. Deze bijzondere choreografie van de danser, en voormalig drummer, Hofesh Shechter Company is slechts eenmaal in Nederland te zien en wel op 9 december in het Bredase Chassé Theater.

Hofesh Shechter
Geboren in Jeruzalem en als voormalig danser van het gerenommeerde Batsheva Dance Company, vertrok Hofesh Shechter in 2002 als danser naar Londen en maakte in 2004 zijn debuut als choreograaf. In 2007 raakte zijn carrière internationaal in stroomversnelling met zijn choreografieën Uprising en In your rooms. Als voormalig drummer componeert hij alle soundscapes voor zijn dansstukken zelf. Met deze vaak sferische, groovy muziek gecombineerd met de unieke, ruige danstaal van zijn gezelschap, bouwde hij wereldwijd een onvolprezen reputatie op. Shechter is onder meer Associate Artist van het vermaarde Londense Sadler’s Wells en winnaar van de Critic’s Circle National Dance Award voor beste choreografie.

Lees ook:Kijken: Isabelle Beernaert danst in Belgische inzending Eurovisie Songfestival
Lees ook:Ga op dansdate met choreograaf Rinus Sprong
Lees ook:Spinvis zoekt dansers voor opera Kintsukuroi
Lees ook:Oud-directeur Armando Navarro van het Scapino Ballet overleden
Lees ook:Boksen versus dansen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>