Het rommelt bij Dansgroep Amsterdam

Het gaat niet zo lekker bij Dansgroep Amsterdam, lezen we in de Volkskrant. Het jonge, in 2009 opgerichte, gezelschap staat artistiek onder leiding van de choreografen Itzik Galili en Krisztina de Châtel. De laatste zou zich, gezien haar leeftijd, langzaam terugtrekken om ruimte te maken voor Galili. Dat lijkt nu niet te gaan gebeuren. Het bestuur van het gezelschap heeft daarentegen Galili voorgesteld zijn positie in te ruilen voor die van huischoreograaf. De dansmaker is het daarmee niet eens en een conflict is geboren. Volgens Galili is de impasse vooral ontstaan door communicatieproblemen over zichtbaarheid in de stad, landelijk en internationaal.

‘Ik heb Krisztina nooit belemmerd in het maken van locatievoorstellingen. Daar is zij verreweg het sterkst in. Mijn kracht ligt onder meer in mijn sterke internationale reputatie. Ik heb mijn netwerk aangeboord voor succesvolle buitenlandse optredens, maar die werden veelal geblokkeerd door Krisztina als zij er niet aan had meegewerkt.’  Hier lees je het volledige artikel.

Lees ook:Groningse choreograaf verlaat Gronings dansgezelschap
Lees ook:bullet proof mamma, de nieuwe Galili
Lees ook:Conflict Dansgroep Amsterdam escaleert
Lees ook:Internationaal Danstheater wisselt van leider
Lees ook:Krisztina de Châtel wint Amsterdamse kunstprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>