Valentijn vieren bij Cadance Festival

Nog geen plannen om je grote liefde te verrassen met Valentijn? Of ben je op zoek naar een nieuwe (dans)liefde? Choreografen Shintaro Oue, Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud nodigen alle (voormalige) singles uit om op 14 februari Valentijn met hen te komen vieren. Met een diner, twee voorstellingen en een valentijnsbal kleuren het Haagse Korzo en dansfestival CaDance rood op deze liefdevolle en bruisende avond.

Van 4 t/m 19 februari 2011 danst Den Haag met de 15e editie van het tweejaarlijkse première festival CaDance. Toonaangevende en jonge choreografen presenteren nieuwe voorstellingen en speciale festivalprojecten. Gedurende twee weken kunt u het in Nederland aanwezige choreografische talent ontdekken in het nieuwe Korzo theater, Theater aan het Spui, Theater De Regentes, Zeebelt en op straat. Het programma van Valentine’s Delight bestaat uit twee voorstellingen.

Shintaro Oue – [IKI, SHI, TAI]
Drie Japanse mannen staan zwijgend op een leeg toneel. Vrolijk en met overweldigende charme vullen ze langzaam het podium met kleur. Goedlachs nodigen ze je uit via hen de deur naar Japan te openen. Hun ademhaling is voelbaar, hun woorden lijken muziek. Ze reageren op elkaar, die drie lichamen, met een energie alsof ze nog tieners zijn. Maar dan wel met de verkeerde outfit aan… Alle drie de dansers in zijn actief geweest in het Europese dansveld en zijn nu bij elkaar gekomen om hun Japanse wortels met elkaar, en het publiek, te delen. Vol humor, soms vervreemdend, maar altijd met grote zeggingskracht betreden ze het podium om uw harten te winnen.

Jérôme Meyer & Isabelle Chaffaud
Ce que la vie doit à l’imaginaire (Wat het leven te danken heeft aan de verbeelding) is een multimediaal drieluik van het Haagse choreografenduo Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud. Gefascineerd door choreografie en door de video mapping van kunstenaar Marcus Graf, richt hun onderzoek zich sinds 2009 volledig op de relatie tussen beide media. Ce que la vie doit à l’imaginaire gaat in op de krachtige invloed van mens en technologie in de wereld van de dans. Dansers en virtueel beeld gaan in elkaar op. Spelen zij samen of controleren zij elkaar? Wie beïnvloedt wie? Met deze intrigerende cross-over brengen Meyer, Chaffaud en Graf een ode aan de verbeelding.

Meer info: www.cadance.nl

Lees ook:Nieuw concept: kamerdans
Lees ook:CaDance een succes
Lees ook:Den Haag danst!
Lees ook:Cadeau-idee: CaDance
Lees ook:CaDance is er weer!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>